Işıl Reçber'in savcılığa şikayet ettiği veterinerden açıklama

Ünlü spor adamı Rüştü Reçber'in eşi Işıl Reçber traş için götürüldüğü veterinerde vefat ettiğini iddia ettiği köpeği için hukuk savaşı başlatmıştı.

Işıl Reçber'in savcılığa şikayet ettiği veterinerden açıklama

Işıl Reçber geçen ay pomeranian cinsi köpeği Dolly’nin ilk kez götürüldüğü veterinerde vefat ettiğini belirterek şüpheli bulduğunu belirttiği köpeği için avukatı Nail Gönenli aracılığıyla Beykoz Veteriner Hekim Mehmet Koç hakkında Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı‘na suç duyurusunda bulunmuştu.


Işıl Reçber'in savcılığa şikayet ettiği veterinerden açıklama


Birsen Altuntaş'ın haberine göre 
Veteriner Hekim Mehmet Koç konuyla ilgili açıklama yaparak “Üzücü bir durum fakat konu anlatıldığı gibi tıraş esnasında olmadı. Köpek yıkandı, tıraş öncesi yıkıyoruz çünkü güzelce kurulandı. Sonrasında kesim için hazırlanırken solunum güçlüğü fark edildi. Tabii böyle olunca direk müdahale de bulundum, şoka girdiğini fark edince Işıl Recber’in şoförü arandı; köpeği getiren ve ilgilenen şoförüydü çünkü… Işıl Reçber’in kendisi de yanındaydı. Biz hiç Işıl Recber ile birebir iletişimde bulunamadık maalesef… Telefon konuşmalarında bilgi verildi, köpeğin durumunun kritik olduğu söylendi.

Bize bu solunum güçlüğünün arada sırada olduğunu ve yüzüne su çarpmamız gerektiği söylendi.
Fakat biz tıbbi olarak gerekeni yaptık. Üstelik köpeği şoka girdikten sonra 2-3 saat kadar daha yaşattık. O süre zarfında ise kimse gelip gitmedi sadece telefon ile aradılar kliniği… O arada köpeğin durumu ile ilgili an be an bilgi verildi. Bir canın yitip gitmesi bizim içinde büyük bir kayıp. Biz neden bir cana kıyalım? Bir de bizim kliniğimizde ani gelişen bir durum olması maalesef söylemeliyim ki daha da etkiledi bizi… Fakat sorumlusu kesinlikle biz değiliz” ifadelerinde bulundu.

Koç, Işıl Reçber’in otopsi istemediğini belirterek açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Otopsi istediğimiz halde yapılmadı, Işıl Reçber’e asla ulaşıp durumu izah edemedik. Biz bu üzücü olayın magazine çevrilmesine ve adımızın karalanmasına müsaade etmeyerek gerekli davaları açtık. Asılsız paylaşımlar devam etti. Bizim sessiz kalmamız suçluymuşuz gibi lanse edildi. Biz her gün bir sayfaya ya da bir kanala çıkıp karşı tarafla savaşamayız, böyle bir zamanımız yok. Alnımız ak, kesinlikle Dolly bizim ihmalimiz sonucu ölmemiştir. Otopsi yapılmadığı için köpeğin sağlık problemi ortaya çıkmadı haliyle… Senelerdir bu mesleği yapıyorum. Ne ismim, ne kliniğim bu şekilde bir olaya karışmadı. Ünlü köpeği olması nedeniyle bizim mevcut durumumuz saptırıldı. Tekrar tekrar söylüyorum hayvana anestezi verilmedi, yanlış müdahalede bulunulmadı ve kesinlikle ölümcül bir darbe almadı. Köpeğe zaten Işıl Reçber yurt dışında olduğu için başka bir aile bakıyordu.
Bize ilk gelişi değil, bizim ilk kez yaptığımız bir işlem zaten değil. Geçtiğimiz aylarda Dolly kardeşi ile birlikte yıkama ve tıraş için kliniğimize gelmişlerdi. İddia edildiği gibi ilk kez gelmedi. Şüpheli ölüm olduğunu ısrarla belirten Işıl Reçber neden otopsi yaptırmadı onu da hiç anlamış değilim… “