İstanbul ve Kırklareli'nde terör operasyonları: 20 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul ve Kırklareli'de düzenlenen terörle mücadele operasyonlarında, HDP il sözcüsü ve ilçe başkanlarının da aralarında olduğu 20 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

İstanbul ve Kırklareli'nde terör operasyonları: 20 gözaltı

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’müzce, bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapılan çalışmalarda, bölücü terör örgütünün faaliyetlerinden tutuklu/hükümlü bulunan örgüt mensuplarına yardım toplayan, sözde kadro olarak tabir edilen örgüt mensuplarının saklanabileceği, barınabileceği güvenli evleri oluşturan şahıslar tespit edilmiş ve yakalanmalarına yönelik İstanbul'da 11 ilçemizde ve Kırklareli'de 26 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. HDP il sözcüsü ve ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 20 şahıs yakalanarak gözaltına alındı" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, milletin dua ve destekleriyle, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadelenin azim ve kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

DHA