İstanbul'da kaçak göçmen operasyonu! 3 şüpheli tutuklandı!

Yunanistan üzerinden Avrupa'ya geçmek isteyip başaramayan 12 kaçak göçmen İstanbul'a dönüş yolunda yakalandı. Operasyonda kaçak göçmenleri taşıyan araç sürücüleri ve rehberin de arasında bulunduğu 3 şüpheli yakalanarak tutuklandı. Şüphelilere 68 bin 880 lira ceza yazıldı.

İstanbul'da kaçak göçmen operasyonu! 3 şüpheli tutuklandı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlilerince, göçmen kaçakçılığı suçlarının önlenmesi ve şüphelilerinin yakalanması için 25 Mayıs ve 31 Mayıs'ta operasyon düzenlendi. Büyükçekmece ve Avcılar'da kaçak göçmenlerin sevkini sağlayan şüpheli araçlara yönelik operasyonlarda, 12 kaçak göçmen yakalanarak muhafaza altına alındı. Araç sürücüleri ve kaçak göçmenlere rehberlik eden Y.Ş., A.K. ve R.E. ise yakalanarak gözaltına alındı.

68 BİN 880 LİRALIK İDARİ PARA CEZASI DA UYGULANDI

Olay ile ilgili yapılan incelemede kaçak göçmenlerin Yunanistan üzerinden Avrupa ülkelerine geçmek için sınıra gittikleri, sınırdan geçemedikleri için İstanbul’a dönmek amacıyla bin ila 3 bin lira arasında araç sürücüleriyle anlaştıkları belirlendi.

Operasyonlarda yapılan aramalarda 3 bin 90 euro ve 4 bin 700 lira ele geçirildi. Göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edilen şüphelilere Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu kapsamında toplam 68 bin 880 lira idari para cezası uygulandı.

Küçükçekmece Adalet Sarayı'na sevk edilen şüpheliler "Göçmen kaçakçılığı" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

DHA