Ivana Sert Belgrad turizm elçisi oldu

Manken ve modacı Ivana Sert, önceki gün Ankara'da gerçekleşen etkinlikte Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ın Türkiye’deki resmi turizm elçisi oldu.

Ivana Sert Belgrad turizm elçisi oldu

Posta Gazetesi'nden Ömercan Altay'ın haberine göre Sırbistan Turizm Ofisi, Belgrad Turizm Ofisi ve Ticaret Odası’nın düzenlediği Sırbistan tanıtım etkinliğinde Belgrad Turizm Ofisi yetkilisi Miodrag Popovic’in elinden turizm elçiliği sertifikasını alan Sert “Benim anne tarafından Sırbistan, baba tarafından Türkiye ile gönül bağım var. Türkiye’de yaşıyorum ama Sırbistan’ı her daim özlüyorum. Bundan sonra da Sırbistan’ın Türkiye’deki tanıtımında daha aktif olacağım” şeklinde konuştu.

Ivana Sert Belgrad turizm elçisi oldu


Ankara’da bulunan bir otelde 25 Mayıs Çarşamba günü düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Sırbistan Türkiye Büyükelçisi Zoran Markovic yaptı.

Markovic iki ülke arasında pek çok açıdan iyi ilişkiler olduğunu, ticaret ve turizmin ise atağa geçtiğini belirtti. Sırbistan Turizm Ofisi CEO’su Marija Labovic ise her yıl Türkiye’den daha fazla kişinin Sırbistan’ı ziyaret ettiğine, bundaki en önemli etkenin ise iki ülke arasındaki kültürel ve tarihi ortak miras olduğuna değindi.

Ivana Sert’e resmi Sırbistan ve Belgrad turizm elçiliği sertifikasını sahnede imzalayarak sunan Belgrad Turizm Ofisi Direktörü Miodrag Popovic ise ünlü modacının iki ülke ilişkilerinde önemli bir role sahip olduğunu belirterek, Ivana Sert’e turizme katkıları için teşekkür etti.

Türkiye’den çıkışlı turların ve bireysel ziyaretlerin en yoğun olduğu ülkelerden Sırbistan’ın 3 şehrine İstanbul’dan direk uçuş olması, turizmin gelişmesindeki en büyük etken.

Bunlara ek olarak Türk Hava Yolları, Anadolujet markasıyla geçtiğimiz Aralık ayı itibarıyla Ankara’dan Belgrad’a haftada iki gün direk uçuşlara başladı.