İzmir'deki deprem faciasında 65'inci saatte mucize!

İzmir'de yaşanan 6.9 büyüklüğündeki depremde yıkılan Doğanlar Apartmanı'nın enkazı altında kalan Seher Dereli Perinçek ile 4 çocuğunun yeri, 16 saat sonra tespit edildi.

İzmir'deki deprem faciasında 65'inci saatte mucize!

Haber Global'in haberine göre 23 saat sonra anne ve 3 çocuk sağ kurtarılmıştı. Bakan Koca, sağ kurtarılan bir çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı. Hayatını kaybeden çocuğun 7 yaşındaki Umut olduğu öğrenildi. 

Çalışmalarını sürdüren arama kurtarma ekiplerini, Doğanlar Apartmanı önünde haber yapan yayıncıları gözyaşlarına boğan bir gelişme yaşandı. Ailenin enkazda kalan son ferdi 3 yaşındaki Elif Perinçek 65 saat sonunda enkazdan çıkarılarak, ambulansla hastaneye götürüldü. 

İzmir'deki deprem faciasında 65'inci saatte mucize!

İzmir'de meydana gelen deprem sonucu 79 kişi yaşamını yitirdi, 962 kişi de yaralandı. 8 binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Deprem sonrasında 1120 artçı sarsıntı yaşandı.

BÖLGEDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

AFAD, JAK, STK’lar ve belediyelerden toplamda 7 bin 828 personel, 21 arama kurtarma köpeği ile bin 111 araç bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Jandarma, Emniyet ve TSK tarafından JİKU, helikopter ve İHA desteğiyle havadan tarama ve görüntü aktarma çalışmaları devam ediyor.