Kadıköy'de bir binada patlama meydana geldi

Kadıköy’de bir binada patlama meydana geldi. Çıkan yangın sonrası yükselen alevler yandaki iki binaya da sıçradı.

Kadıköy'de bir binada patlama meydana geldi

Sabah Gazetesi'nden Mustafa Bakırhan'ın haberine göre Kadıköy Fikirtepe Mahallesi Emir Sokak üzerinde bulunan iki katlı binada doğal gaz kaynaklı patlama oldu ve sonrasında yangın çıktı.

Yangın kısa sürede büyürken alevler çevrede bulunan iki binaya daha sıçradı. İhbar üzerine olay yerine Kadıköy, Ataşehir, Maltepe, Üsküdar, Ümraniye ve Sancaktepe'den çok sayıda itfaiye ekibi ile polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürerken yapılan ilk değerlendirmede Yangının doğalgaz patlaması sonrasında çıktığı üzerinde durulduğu belirtildi.

1 KİŞİ YARALI KURTARILDI

İtfaiye ekipleri yangını yaklaşık 1 saatte söndürürken 1 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı belirtildi. Yaralı kurtulan kişinin hastaneye sevk edildiği sırada "Çocuğum içeride kaldı" dediği duyuldu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da olay yerine geldi. Vali Yerlikaya, görevlilerden bilgi aldı. Polis ekipleri olay yerine çıkan sokaklarda güvenlik önlemi aldı.

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de olay yerinde gelerek çalışma yaptı. Yapılan çalışmalarda 3 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi.

ACI HABERİ VALİ YERLİKAYA VERDİ

Vali Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Kadıköy Fikirtepe'de meydana gelen doğalgaz patlamasında maalesef 3 kişi yaşamını yitirdi. Binada arama çalışmaları devam ediyor. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bugün saat 19.05'te, Kadıköy İlçemiz Fikirtepe Mahallesi Erdemler Sokak 34 numaralı binada patlama ve sonrasında yangın meydana gelmiştir.

Olay yerine ivedilikle itfaiye, 112 Acil Sağlık, güvenlik ve AFAD ekipleri sevk edilmiştir.

Olayda Özbekistan uyruklu (A.K) yaralanmış olup, 112 Acil Sağlık ekiplerince sevk edildiği hastanede tedavi altına alınmıştır.

Binadaki yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülmüş, soğutma ve arama çalışmaları başlatılmıştır."

Yapılan arama çalışmalarında maalesef, yaralı (A.K)'nın 68 yaşındaki babası (M.K) ile 10 yaşındaki kızı (N.K) ve henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişi olmak üzere 3 kişinin hayatını kaybettiği anlaşılmıştır.

Yaşanan elim olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralımıza acil şifalar diliyoruz.

İtfaiye, Emniyet, AFAD ve İGDAŞ ekiplerinin patlama ve yangının kesin sebebine ilişkin incelemeleri tamamlandıktan sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.