Karl Lagerfeld'in milyon dolarlık kedisine ne oldu?

Dünyaca ünlü modacı Karl Lagerfeld, hayatını kaybettikten sonra tüm mirası beklenmedik bir isme kalmıştı: Lagerfeld'in kedisi Choupette...

Karl Lagerfeld'in milyon dolarlık kedisine ne oldu?

Ünlü modacı Karl Lagerfeld’in kedisi, sahibinin ölümünden dört yıl sonra henüz 1,3 milyon sterlinlik (yaklaşık 31 milyon lira) mirasını almadı.

11 yaşındaki Choupette, Lagerfeld ile birlikte yaşıyordu ve 200 binden fazla kez fotoğraflanarak, dünyanın en çok fotoğrafı çekilen kedisi olduğu söyleniyor.

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Lagerfeld’in ölümü üzerine ünlü kedi, tasarımcının yardımcısı Françoise Caçote’ye ve modacının mirası da bu ünlüye kediye bırakıldı. Ancak yıllar sonra Lagerfeld’in karmaşık varlık, fon ve borç ağı yüzünden vasiyeti henüz yerine getirilmedi.


Karl Lagerfeld'in milyon dolarlık kedisine ne oldu?


Choupette, modellik kariyerine Ağustos 2012’de, ilk olarak Eyfel Kulesi’nin yanında Fransız süper model Laetitia Casta’nın kollarında poz vererek başladı. O zamandan beri de çok sayıda reklam kampanyasında kullanıldı.

Lagerfeld hayattayken, çok sevdiği kedisini özel jetlerine bindirip en iyi porselenlerden yemek yedirdi.

Lagerfeld, kedisine adeta bir süper model gibi davrandı.



Karl Lagerfeld'in milyon dolarlık kedisine ne oldu? - Resim : 2


Choupette düzinelerce moda ve reklam kampanyasında yer aldı ve en son Mayıs 2023’te Naomi Campbell tarafından kucaklandığı Vogue dergisinin kapağında göründü.

Son olarak da geçtiğimiz günlerde Met Gala’ya davet edildiği haberleri dikkat çekti.