Kimsesize ölümünden sonra aile nasip oldu!

Ölen kardeşlerinin yerine yanlışlıkla kimsesiz birinin cenazesini alan Afyonkarahisarlı Atakaya ailesi, o cenazeye de sahip çıktı. İslam dininin bütün gerekleri yerine getirilerek defnedilen kimsesizin cenaze namazı da ‘Ademoğlu Atakaya’ adına kılındı.

Kimsesize ölümünden sonra aile nasip oldu!

Yeni Asır Gazetesi'nden Murat Şenbaklavacı'nın haberine göre geçtiğimiz hafta Ümit Atakaya'nın (41) Antalya'da boğularak hayatını kaybetmesiyle yıkılan Atakaya ailesinin başına, ancak filmlerde rastlanacak bir olay geldi.

Afyonkarahisar'da yaşayan Atakaya ailesi, cenazeyi Antalya Adli Tıp Kurumu'ndan teslim aldı.

Ümit Atakaya'nın ağabeyi Seyfeddin Atakaya ve aile üyeleri, kardeşlerinin cenazesini alarak defin için Haydarlı beldesine getirdi.

Cenazeyi yıkamak için gasilhaneye giren aile üyeleri burada bir şok yaşadı.

Cenazenin kardeşleri Ümit Atakaya'ya ait olmadığını gören Seyfeddin Atakaya, hemen Antalya Adli Tıp Kurumu morgunu aradı. Kurum yetkilileri, kendilerine yanlışlıkla kimsesiz bir kişinin cenazesinin verildiğini söyledi.

'GETİRMENİZE GEREK YOK'

Aile üyeleri, kurum yetkililerine cenazeyi geri getireceklerini söylediklerinde ise aldıkları yanıt karşısında ikinci bir şok yaşadı. Kurum çalışanları, Atakaya ailesine, cenaze kimsesiz olduğu için kendileri tarafından da gömülebileceğini söyledi. Bunun üzerine aile, bir insanlık görevi olarak kimsesiz şahsın cenazesini İslami usullere göre yıkayıp, belde mezarlığına defnetti.

Şahsın kimliği bilinmediği için de cenaze namazı 'Ademoğlu Atakaya' denilerek kılındı.

Kimsesiz mevtaya kendi soyadlarını veren aile, mezarlıkta önceden ölen yakınlarının yanına defnetti.

"İNŞALLAH EL ELE TUTUŞUP CENNETE GİRERLER"

Ağabey Seyfeddin Atakaya, kardeşi sahilde ölü bulunduktan sonra kurumdan kendilerini arayıp bilgi verdiklerini ve bunun üzerine cenazeyi almak için Antalya'ya gittiklerini kaydetti.

Atakaya, "Ablam ve eniştem kardeşimin cenazesini doğru teşhis etmesine rağmen bize yanlış mevtayı vermişler. Olayı köyde gasilhanede öğrendik" dedi.

Kardeşlerinin cenazesini de sonradan bulduklarını dile getiren Atakaya, "Ümit Atakaya kardeşimize de çok şükür kavuştuk. Bize yanlışlıkla verilen cenazenin yanına da kardeşimizi defnettik. Kimsesize sahip çıkmak, çok şükür bize nasip oldu. İnşallah kardeşim ile el ele tutuşup cennetine girerler. Allah'ım ikisinin de günahını affetsin" diye konuştu.