Kızılcık Şerbeti dizisinin hukuk savaşı sürecek

RTÜK tarafından 5 hafta yayın durdurma cezası alan "Kızılcık Şerbeti" dizisinin çarşamba günü kolaj bölümü yayınlanacak.

Kızılcık Şerbeti dizisinin hukuk savaşı sürecek

“Kızılcık Şerbeti” dizisi RTÜK’ün kadına şiddet sahnesini gerekçe göstererek verdiği ceza nedeniyle 2 haftadır ekrana gelmiyor.

Televizyon tarihinde bir diziye ilk kez uygulanan 5 haftalık yayın durdurma cezasıyla ilgili olarak geçen hafta bir kez daha üst mahkemeye itiraz edilmişti. Ancak karar çıkmadı.

Birsen Altuntaş'ın haberine göre bugün itibariyle adli süreçle ilgili gelişmeler yeniden takip edilecek. Mahkemeden dizinin devam etmesiyle ilgili olumlu bir karar çıkmazsa ve itiraz reddedilirse ceza uygulanmaya devam edilecek. Show TV RTÜK’ün yolladığı belgeselleri yayınlamaya devam edecek ve dizinin yayını ancak 19 Mayıs itibariyle başlayacak.

Öte yandan Show TV “Kızılcık Şerbeti”ni özleyenler için son 3 bölümden oluşan özel bir kolaj hazırlayacak ve çarşamba günü dizinin eski bölümlerini yayınlayacak. Ancak kolaj bölümde  RTÜK’ün ceza verme gerekçesi olarak gösterdiği Nursema’nın (Ceren Karakoç) camdan itilme sahnesine yer verilmeyecek.

Bu arada Gold Film imzalı dizinin sadık seyircisi sık sık diziyi sosyal medyada TT yaparak verilen cezaya tepki göstermeye devam ediyor.