Kokain kaçakçılığından tutuklanan manken serbest bırakıldı

Geçtiğimiz Ağustos ayında otomobilinde kokain bulundurduğu için yakalanarak tutuklanan ve cezaevine konulan Yunanistan'ın dünyaca ünlü mankeni ve TV sunucusu Afrodit Barba bugün tahliye edildi. Barba’ya komplo kurulduğu iddia edildi.

Kokain kaçakçılığından tutuklanan manken serbest bırakıldı

Sözcü Gazetesi'nden Yaşar Anter'in haberine göre Yunanistan'da dünyaca ünlü top model, manken ve TV sunucusu 31 yaşındaki Afrodit Barba, 23 Ağustos 2021 tarihinde Atina yakınlarındaki Glyfada kentinde polislerin bir ihbarı değerlendirmesi sonucu lüks otomobili ile durdurulmuş ve narkotik büro polislerinin otomobilde yaptığı aramada sürücü koltuğu altında birer gramlık poşetler halinde toplam 35 gr. kokain bulunmuştu.

SUÇSUZ OLDUĞUNU İDDİA ETMİŞTİ

Barba Glyfada Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken lüks otomobile el konulmuş, Barba ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Barba otomobilinde bulunan kokain ile ilgisinin olmadığını, kokainin oraya nasıl konulduğunu bilmediğini söylemişti.

YAPILAN TESTLER KOMPLO OLDUĞUNU ORTAYA KOYDU

Barba‘nın Avukatı Alexis Kougia bugün yaptığı açıklamada, Barba'nın tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildiğini belirterek “Barba'nın suçsuz olduğunu kanıtlayacak DNA testi, parmak izi kontrolü, kamera kontrolü, Bayan Barba’nın uyuşturucu kullanıcısı olmadığını kanıtlayan toksikolojik testler sonucu bu karar verildi. Bu gelişmelerin ardından Barba  tutuksuz yargılanması için serbest bırakıldı. Barba'ya bu komployu kuranların bulunup cezalandırılacağından eminiz” diye konuştu.