Kültür Üniversitesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında etkinlik

İstanbul Kültür Üniversitesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında etkinlikler düzenlenecek.

Kültür Üniversitesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında etkinlik

Kültür Koleji Vakfı ve İstanbul Kültür Üniversitesi, kadının toplumdaki yerini ve konumunu; tiyatro, edebiyat, felsefe, hukuk başlığında farklı perspektiflerden sunan farkındalık temelli etkinliklerle ele alacak. Üniversitenin etkinlik serisi 5 Mart tarihinde, eski Devlet Bakanı Önay Alpago ve Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy’un konuk olduğu, “Günümüz Türkiye’sinde Kadın Olmak” başlıklı seminerle başlayacak.

Üniversitenin Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi Başkanı Prof. Dr. Işıl Baş’ın moderasyonunda gerçekleşecek etkinliğin ardından 6 Mart tarihinde üniversitenin Hukuk Fakültesi, “Uluslararası Boyutuyla Kadın Hakları” konulu bir sempozyum düzenleyecek.

Tiyatro sanatçısı Jülide Kural’ın; Marksist, savaş karşıtı, filozof, ekonomist Rosa Luxemburg’un yaşamını sahnelediği “Ben Rosa Luxemburg” oyunu, 6 Mart Çarşamba günü saat 19.00’da Kültür Üniversitesi Akıngüç Sahnesinde sanatseverlerle buluşacak. Dünya devrim tarihine cesareti, ilkeleri, merakı ve entelektüel birikimi ile adını yazdıran ve 48 yaşında yaşamdan koparılan Rosa Luxemburg’un eşit bir dünya kurma mücadelesi, sanatçı Jülide Kural’ın tek kişilik performansıyla sahneye taşınıyor.

PROF. DR. IOANNA KUÇURADİ İLE ETİK VE İNSAN HAKLARI SÖYLEŞİSİ

Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi, 8 Mart programı kapsamında “Etik ve İnsan Haklarının Yaşamımızdaki Yeri” başlıklı semineriyle üniversitenin konuğu olacak.


Kültür Üniversitesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında etkinlik


Halka açıkdüzenlenen seminerin moderatörlüğünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burcu Yavuz Tiftikçigil yapacak.

YAZAR MİNE G.KIRIKKANAT İLE KADIN HAKLARI

Üniversitenin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında ağırlayacağı bir diğer isim gazeteci-yazar Mine G. Kırıkkanat olacak. “İmparatorluktan Cumhuriyete Türkiye’de Kadın Hakları” konusunda İKÜ Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi Başkanı Prof. Dr. Işıl Baş’ın sorularını yanıtlayacak olan gazeteci-yazar Mine G. Kırıkkanat, okurlarıyla da bu seminer kapsamında buluşacak. Etkinlik 8 Mart Cuma günü saat 14.30’da üniversitenin Önder Öztunalı Salonunda gerçekleşecek.

CEYHUN ATUF KANSU ŞİİRLERİ “KADIN FOTOĞRAFLARI” SERGİSİ, İKÜSAG’da

Gazeteci-yazar Güven Baykan’ın küratörlüğünde, “Ceyhun Atuf Kansu Şiirleri Eşliğinde ‘Kadın Fotoğrafları Sergisi’, üniversitenin Sanat Galerisi İKÜSAG’da 6 Mart itibarıyla ziyaretçilere açılacak. Sergi, 16 Nisan tarihine kadar üniversitenin Sanat Galerisinde ziyarete açık olacak. Sergide Fikret Otyam, Coşkun Aral, Çerkes Karadağ, Faruk Akbaş olmak üzere 36 fotoğrafçının eserleriyle kadının yaşamdaki yeri aktarılacak.

DHA