LG'nin iki yöneticisine kurşun! 500 milyonluk davada silahlar konuştu!

Dünya devi LG ile eski Türkiye temsilcisi Digicom AŞ arasında 10 yıldan fazladır süren 500 milyon liralık tazminat davalarının yeni bir boyuta ulaştığı ortaya çıktı.

LG'nin iki yöneticisine kurşun! 500 milyonluk davada silahlar konuştu!

HALKTV'den Dinçer Gökçe'nin özel haberine göre Güney Kore’nin dünyaca ünlü markası LG Elektronik ile Türkiye temsilcisi Digicom (Digicom Elektronik Paz. AŞ) arasında uzun yıllar süren ‘temsilcilik’ anlaşması 2008 yılında sancılı bir biçimde son buldu. LG, Digicom ile yollarını ayırdı.

Tartışmalara konu olan ‘ayrılık’ sonrası bir dizi görüşme yürütülse de sorun çözülemedi. Digicom tarafı, LG’nin aldığı kararın haksız olduğu gerekçesi ile tazminat dava açtı. Taraflar arasındaki tazminat davası uzun yıllardır devam ediyor.


LG'nin iki yöneticisine kurşun! 500 milyonluk davada silahlar konuştu!


Tazminat davası devam ederken


500 milyon lirayı aşkın olduğu ifade edilen ‘tazminat davasına’ ilişkin süreç devam ederken, ilginç bir olayın da yaşandığı ortaya çıktı. Halktv.com.tr’nin ulaştığı dava dosyasına göre LG Elektronik Ticaret AŞ’nin iki tepe yöneticisi Baiklyun Oh (52) ve Bokyong Park (45), 2018 yılı sonu ve 2019 yılı başında saldırıya uğradıkları gerekçesi ile polise başvurdu. Yürütülen soruşturma sonrası dava açıldı.

Aracı önüne kırıp, kapıyı açmasını istediler

Dava dosyasına göre, iki yöneticisi 4 ayrı kez saldırıya uğradı. Dosyaya göre ilk olay 31 Ekim 2018 günü saat 20.30 sıraları yaşandı. Baiklyun Oh, LG’nin Şişli’deki merkezinden çıkıp Göktürk’teki evine doğru yol alıyordu. Oh ilk saldırıyı şöyle anlattı: “Plakasını bilmediğim bir araç önüme geçti ve durdu. Ben de durdum. Bu araçtan iki kişi indi. Bu kişiler, tek başıma olduğum araca doğru geldi ve kapıyı açmaya çalıştılar. Kapılar kilitli olduğu için açamadılar. Bu kişilerden biri, aracımın önüne doğru 5 el ateş etti. Ben iyice korktum ve kapıyı açmadım. Sadece ellerimi kaldırdım. Bir süre sonra bu kişiler yaya olarak gittiler.”

Oh, korku içinde eve gittiğinde başına gelenleri eşine anlattı. Ertesi gün de eş yerine gittiğinde üst yöneticilerine durumu bildirdi.

Camdan sarktı LG yöneticisini kurşuna tuttu

LG yöneticisi Oh’a yönelik ikinci eylem ise 26 Kasım 2018 akşamı yaşandı. Anılan gün saat 19.30 sıraları evine gitmeye çalışan Oh, Hasdal-Kemerburgaz yolundayken silah sesi duydu. Oh, hemen sesin geldiği sol tarafa baktı. Oh, gördüklerine inanamadı. Araçta iki kişi bulunuyordu. Bu kişilerden biri sağ ön camdan sarkmış, Oh’a yönelik silahını ateşliyordu. Oh, ifadesinde toplam 7 el silah sesi duyduğunu anlattı. Oh ifadesinde o anları “Ben korktuğum için bir yandan da yoluma devam ediyordum. Başımı da direksiyonun altına sokmuştum. Neredeyse kaza yapacaktım” sözleri ile anlattı.

Oh ertesi gün, olayı hem yöneticilerine anlattı hem durum polise bildirildi.

HABERİN GENİŞ AYRINTISINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ