Mahkemeden Teoman'a ret!

Müzisyen Teoman, 2016 yılında 'Mavi' isimli şarkısının reklamlarda izinsiz kullanıldığı iddiasıyla 500 bin lira manevi tazminat talebiyle açtığı davayı kaybetti.

Mahkemeden Teoman'a ret!

Sözcü Gazetesi'nden Hayati Arıgan'ın haberine göre Teoman’ın 2001 yılında çıkardığı ‘Gönülçelen’ adlı albümünde yer alan söz ve müziği kendisine ait ‘Mavi’ isimli şarkısını reklamlarda izinsiz kullandığı iddiasıyla yapımcı firmaya açtığı davada karar çıktı.

2016’da iki ayrı reklamda şarkının sözlerini değiştirerek ve kötü bir düzenleme yapıldığı iddiasıyla prodüksiyon şirketine dava açan Teoman, reklamların yayınlarının durdurulması, özür dilenmesini ve zararın giderilmesini istemişti.

Teoman, yapımcı firmadan bin TL maddi tazminat, 500 bin TL de manevi tazminat talep etmişti.

BİLİRKİŞİ BENZETMEYE RASTLAMADI

İstanbul 1. Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmaya taraf avukatları katıldı.

Mahkeme tarafından istenen bilirkişi raporunda, reklam filmlerinde herhangi bir ihlal bulunmadı. Raporda, eserlerin tonları, melodileri farklı olduğu her bir eserin kendine özgü olduğu, benzerlik olmadığı tespit edildi.

DAVA REDDEDİLDİ

Davacı Teoman’ın vekili itirazlarının devam ettiğini belirterek davanın kabulünü talep etti. Davalı prodüksiyon şirketi avukatı ise ihlal olmadığını bununda bilirkişi raporu ile sabit olduğunu ifade ederek davanın reddini talep etti.

Mahkeme, eserlerin farklı olduğu gerekçesiyle Teoman’ın 500 bin lira manevi tazminat talepli davasını reddetti.