Market devi soygununda 'sevgili' şoku! Bir ayda 6 şubeyi talan ettiler!

Türkiye genelinde 12 binden fazla şubesi bulunan bir market devi, geçen yıl şok üstüne şok yaşadı. Perakende devinin 6 mağazası bir ay içinde soyuldu.

Market devi soygununda 'sevgili' şoku! Bir ayda 6 şubeyi talan ettiler!

HALKTV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre perakende sektörünün güçlü oyuncularından biri, geçen yılbaşında şok üstüne şok yaşadı. Market devinin Bayrampaşa ve Eyüp’teki 6 mağazası art arda soyuldu. Soygunların bir bölümü gece 03.00 sıralarında, bir bölümü ise şubenin açılışından yarım saat kadar sonra, saat 09.00 gibi yaşandı.

Para transferlerinden haberleri vardı

Meydana gelen tüm soygun ve soygun girişimlerinin, para transferinin yapılmasından hemen önceye denk gelmesi soruşturmayı yürüten ekiplerin de dikkatini çekti. Bu durum, soyguncular ile ortak hareket eden bir veya birkaç market çalışanın da olabileceği şüphesini ortaya koydu.

Beş şüpheli tutuklandı

Aynı firmanın bir ayda 6 şubesinin soyulmasına ilişkin düğmeye basıldı ve geçen 16 Şubat’ta 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerden 5’i tutuklandı. Bu kişilerden 4’ü daha sonra tahliye edildi. 6 sanığa yönelik açılan davanın yargılaması İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Kasayı açmaları zor olmadı!

Dava dosyasına göre, ilk soygun 18 Ocak 2022 gecesi meydana geldi. Market devinin Bayrampaşa Muratpaşa Mahallesi’ndeki şubesine gece 03.00’te giren Deniz Akdeniz (24) ile Mustafa Batuhan Çakmak (20), çelik kasayı açmakta hiç zorlanmadı. Çünkü ikilinin elinde hem kasayı açacak anahtar hem de kasanın şifresini biliyorlardı. Kasayı açan ikili 35 bin lirayı aldı ve marketten ayrıldı.

Bu kez silahlı bir şekilde geldiler

18 Ocak gecesi soyulan marketin aynı şubesi bu kez 1 Şubat’ta, elinde silah yüzlerinde kar maskesi olan iki kişi tarafından soyuldu. Bu iki kişi de, aynı şubeyi iki hafta kadar önce soyan Deniz Akdeniz ile Mustafa Batuhan Çakmak’tan başkası değildi. İkili, silah zoru ile bu kez kasadaki 28 bin lirayı aldı.

Bir kişi bayıldı soygun yarıda kaldı

Soygun çetesi, 14 Şubat günü de yine aynı firmanın Bayrampaşa’daki bir başka mağazasını soymaya kalkıştı. Deniz Akdeniz ile Mustafa Batuhan Çakmak’ın yanı sıra Batuhan Ergül, Cihan Yıldız ve Kemal Şahan Toksoy da bu kez soyguna katıldı. Soygun şebekesinin planı ise, o esnada markette bulunan bir kişinin korkudan bayılması ile suya düştü. Bu kişi bayılınca, gelen kişiler kaçtı.

‘Şifreyi sevgilim verdi’

Sanıklardan Deniz Akdeniz, ilk soydukları şubedeki kasa anahtarı ile şifreyi mağaza çalışanı sevgilisi Öznur K.’den aldığını söyledi. Mustafa Batuhan Çakmak de benzer yönde ifade verdi. Ö. K. ise, Akdeniz ile 6 yıllık bir ilişkisi olduğunu ancak çelik kasanın şifresinin kendisinin vermediğini söyledi.

‘1 numaraya’ 18 yıl 4 ay hapis

Yapılan yargılama sonrası mahkeme, 8 sanığa da ceza verdi. Davanın bir numaralı sanığı Deniz Akdeniz’e (24) 18 yıl 4 ay, Mustafa Batuhan Çakmak’a (20) 18 yıl, Batuhan Ergül (25), Cihan Yıldız (28) ile Kemal Şahan Toksoy’a (24) ise 5’er yıl hapis cezası verildi. Mahkeme Öznur K.’ye (24) ise 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Mahkemenin kararı temyiz edildi.