Merdan Yanardağ'dan olay İYİ Parti açıklaması

Tutuklu Merdan Yanardağ, 'İYİ Parti hakkımda açılan soruşturmayı iktidar havzasına kapağı atmak için bir fırsat olarak kullanmaya çalıştı' dedi.

Merdan Yanardağ'dan olay İYİ Parti açıklaması

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 38 gündür tutuklu bulunduğu Silivri'den mesaj yolladı. Yanardağ, "İktidarın elinden, ihtiyaç duyduğunda kullandığı İmralı silahını aldım. Tutuklanmam seçimlerin kaybedilmesinin ilk siyasal sonucudur" dedi.

İyi Parti'nin hakkında açılan soruşturmayı fırsat olarak kullanmaya çalıştığını kaydeden Yanardağ, "Utanç verici şekilde iktidarın ahlaksız trollerine katıldılar. Yüz kızartıcı şekilde trollük yaptılar. Bu olay kendi tarihinde de siyasal tarihe de medya tarihine de kara bir leke olarak geçecektir" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Gazetesi'nin sorularını yanıtlayan Merdan Yanardağ şu ifadeleri kullandı:

"İyi Parti soruşturmayı iktidar havzasına kapağı atmak için fırsat olarak kullanmaya çalıştı
İyi Parti de benim hakkımda açılan soruşturmayı ülkenin demokrasi cephesinden kopmak ve iktidar havzasına kapağı atmak için bir fırsat olarak kullanmaya çalıştı. O nedenle utanç verici şekilde iktidarın ahlaksız trollerine katıldılar.

Yüz kızartıcı şekilde trollük yaptılar. Bu olay kendi tarihinde de siyasal tarihe de medya tarihine de kara bir leke olarak geçecektir. Bunu unutmayacağız. Açık şekilde özür dilenmesi gerekiyor ama bunu beklemiyorum ve artık bir öneminin olduğunu sanmıyorum. Asıl dertleri 6'lı masayı devirmeye kalktıkları için eleştirmemizdi.

Cezaevinde okuyarak, yazarak, spor yaparak zamanı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum. Gazeteler ve televizyon ile avukatlarımız ve ziyaretçiler yaşama açılan pencerelerimiz oluyor. Moralim, sağlığım yerinde ve sıkı bir mücadeleye hazırlanıyorum. Demokrasi, özgürlük ve adalet için istibdada karşı mücadeleye elimden geldiğince katılmaya çalışıyorum."