Meta, Facebook ve Instagram’da NFT dönemini başlatıyor

Facebook'un üst şirketi Meta, NFT dünyasında yer almaya çalışıyor. Şirket, Facebook ve Instagram için NFT özelliğini duyurdu!

Meta, Facebook ve Instagram’da NFT dönemini başlatıyor

ShiftDelete'ten Emir Yasin Bolat'ın haberine göre, Facebook'un üst şirketi Meta, NFT dünyasında yer almaya çalışıyor. Şirket, Facebook ve Instagram için NFT özelliğini duyurdu!

Son yıllarda internet dünyasında büyüyen ticaret yöntemlerinden biri olan NFT, son zamanlarda popülerliğini kaybetmeye başlasa da birçok şirket yeniden canlandırmaya çalışıyor. Meta, Facebook ve Instagram’da NFT paylaşılmasına imkan sunuyor! 

Meta, Facebook ve Instagram için NFT özelliğini kullanıma sunuyor!

NFT, popülerleşmeye başladığı yıllarda balon olarak görülüyordu ve pek önemsenmiyordu. Özellik son 2 sene içerisinde NFT satışları oldukça fazla arttı. Söz konusu NFT tasarımları ile milyonlarca dolar kazanan kişiler dahi oldu. Bununla beraber Meta ile birlikle birçok şirket NFT projelerine imza atmaya başladı.

Meta, yaptığı açıklamayla Facebook ve Instagram kullanıcılarının artık kendi NFT tasarımlarını paylaşabileceklerini duyurdu. Şimdilik sadece ABD’de kullanıma sunulan bu özelliğin yakında birçok ülkeye yayılması bekleniyorken, geçtiğimiz aylarda belirli kullanıcılar ile test ediliyordu.

NFT tasarımlarınızı Facebook ve Instagram’da paylaşmakla beraber aynı zamanda hesaplarınızı dijital cüzdanlarınıza bağlayabileceksiniz. MetaMask, Trust Wallet ve Coinbase Wallet gibi birçok cüzdanın kullanılabileceği belirtiliyor.

Facebook ve Instagram’a dijital cüzdan nasıl bağlanır?
Meta’nın duyurduğu Facebook ve Instagram’da NFT paylaşma özelliği Türkiye’de henüz mevcut değil. Ancak kullanıma sunulduğu vakitte Facebook veya Instagram üzerinden dijital cüzdanınızı bağlayabilirsiniz. Bunun için şu adımları uygulayın:

Öncelikle cüzdanınızı bağlayacağınız uygulamayı güncelleyin (Facebook veya Instagram).
Telefonunuza tercih ettiğiniz dijital cüzdanın uygulamasını indirin.

Facebook veya Instagram’a giriş yapın ve ayarlardan “Dijital koleksiyon” kısmına giriş yapın.
Tercih ettiğiniz cüzdana tıklayın ve gereken yönergeleri takip edin.

Meta, tercih ettiğiniz cüzdanın uygulamasına yönlendirileceğini ve cüzdan şifresinin isteneceğini belirtiyor. Yönergeleri takip ettikten sonra, son kez onay almak için bir bildirim açılacak, bu ekrandan ilk önce “İmzala”‘ya, ardından da bağlantıyı onaylamak için “Tamam”‘a tıklamanız gerekiyor.

Şirket, son aylarda metaverse dünyası ile ilgili birçok çalışmaya imza attı. Görünen o ki Meta, sanal dünya ve NFT ile servetine servet katmaya çalışıyor. Firma, geçtiğimiz aylarda insanlara metaverse kimliği yaratma projesiyle tekrardan gündeme gelmişti.