Microsoft Netflix’i almak için harekete geçti!

Bugün ortaya çıkan ve gündemi sallayan habere göre Microsoft, Activision'ın ardından Netflix için satın alım sürecini başlatıyor.

Microsoft Netflix’i almak için harekete geçti!

ShiftDelete'ten Mert Can Aka'nın haberine göre geçtiğimiz haftalarda ABD Federal Ticaret Komisyonu FTC, Microsoft’un Activision’ı 69 milyar dolara satın almak için yaptığı anlaşmayı inceleme altına aldı. Fakat şirket bu olumsuzlukları arkasında bırakmakta kararlı. Zira Microsoft şimdi de Netflix satın alım sürecini başlatmak için harekete geçti.

Microsoft, Netflix satın alım sürecini bir an önce başlatmak istiyor!

Geçtiğimiz 8 yıl boyunca Microsoft’u istikrarlı bir şekilde yöneten Satya Nadella, CEO’luğun ardından yönetim kurulu başkanlığı yetkilerini de almayı başardı. Şirketi farklı alanlarda genişletmeyi planlayan Nadella, eğlence sektörünün en değerli şirketlerine gözünü dikti.

Şirket her ne kadar şu anda FTC (ABD Federal Ticaret Komisyonu) tarafından inceleme altına alınmış olduğu için değer kayıplarıyla uğraşıyor olsa da genişleme planını askıya almayı düşünmüyor. Zira şimdiden 100 milyar doları aşan bir harcama yaptı.

2.5 milyar dolara Minecraft’ı geliştiren şirketi satın almasıyla başlayan süreç 26 milyar dolara LinkedIn’ı, 20 milyar dolara yapay zeka geliştiricisi Nuance’ı ve 69 milyar dolara Activision Blizzard’ı almasıyla devam etti.

Şimdiyse sıradaki hamlenin Netflix satın alımı olduğu ortaya çıktı. Zaten bu iki şirket bir süredir Netflix’in reklamlı abonelik hizmeti üzerinde birlikte çalışıyordu.

Dolayısıyla entegre çalışma veya tamamen birleşme konularında bir sorun yaşanmayacaktır.