Muğla’da imara aykırı alanlarda yıkım başladı

Muğla Menteşe'de Çevre ve İçişleri bakanlıkları müfettişlerinin tespit ettiği imara aykırı yapılar için yıkım işlemine başlandı.

Muğla’da imara aykırı alanlarda yıkım başladı

Sözcü Gazetesi'nden Mustafa Sarıipek'in haberine göre Muğla’nın Menteşe ilçesinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği ile İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından imara aykırı yapılan binalar ve kaçak bölümleri ile ilgili yıkımlar başladı.


Muğla’da imara aykırı alanlarda yıkım başladı


Menteşe ilçesi Akbük mevkii ile Kıran, Sarnıç, Kuyucak mahallelerinde imara aykırı yapılan binalar ile kaçak bölümlerine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği ile İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan tespitler sonrasında bugün Kıran Mahallesi'nde yıkıma başlandı.

BELEDİYE: "YIKIM BAKANLIK KONTROLÜNDE" 

Mahalledeki yıkımlarla ilgili Menteşe Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın müfettişlerince tespiti yapılan yapı yasağı bulunan sit alanlardaki yapılar ve aynı bakanlık müfettişlerince imar barışı süresince usulüne uygun olmayan yapı kayıt belgesi almış olan yapıların yine bakanlık kontrolünde yıkımları yapılmaktadır.

Yıkımı yapılacak olan yapılar idari ve hukuki yargı süreçleri tamamlanarak yıkım kararı kesinleşen yapılardır. Yasada yıkım işlemleri ilçe belediyeleri tarafından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü denetiminde yapılması esas olduğu için yıkımda kullanılan araç, gereç ve iş gücü ilçe belediyelerince karşılanmaktadır."