Muhafazakâr ailede 'mal kavgası' kızıştı!

İş insanı İzzettin Vardarlı’nın yüklü mirası için çocukları arasında baş gösteren ‘kavga’ kızıştı.

Muhafazakâr ailede 'mal kavgası' kızıştı!

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre Vardarlı’nın ikinci eşinden olan 3 kızı için ‘dolandırıcılık’ iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

İki kız kardeş, baba Vardarlı’nın kurduğu şirkete yönelik 30 milyonluk icra takibi yaptı.

Şirketi ele geçirmekle suçlanan Vardarlı’nın oğluna yönelik ise ‘sahtecilik’ suçlamasıyla dava açılmıştı.

‘İmza yetkisi durdurulsun’

Savcılık dilekçesinde, şirkete karşı açılan 15 milyon TL’lik icra takibi nedeni ile açtıkları davada Vardarlı İnşaat’ın haklı bulunduğu kaydedildi. Başvuruda, şirkete yönelik başka senetlerle icra takibine geçilmeye devam edildiğine işaret edilerek şu talepte bulunuldu: “Şüpheli Fazilet Vardarlı’nın yönetim yetkisi 2 Şubat 2023’teki genel kurul kararı ile sona erdi. Ancak bu kararın ilanı sürecinde gecikme yaşanabiliyor. Bu nedenle, şüpheli Fazilet Vardarlı’nın müvekkil şirketteki temsil ve imza yetkisi tedbiren durdurulsun.”

Senet babanın ölümünden sonra

Savcılık dilekçesinde yer alan 15 milyon liralık senede ilişkin detaylar ise İstanbul 6. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin geçen 4 Nisan’da alınan kararında yer aldı. Karara göre, Oya Vardarlı, babasının kurduğu şirkete yönelik 15 milyon liralık icra takibi yaptı. İcra takibinin dayanağını ise, düzenleme tarihi 30 Mart 2022 olan bir senet oluşturdu. Senedin ödeme tarihi ise 15 Mayıs olarak belirlendi. Bir başka ifadeyle, anılan senet baba İzzettin Vardarlı’nın ölümünden 2 hafta kadar sonra düzenlendi.

Vardarlı İnşaat’ı ‘kefil’ gösterdi

İcra emrinin şirkete ulaşması ile birlikte takibe itiraz edildi ve ‘menfi tespit davası’ açıldı. Dava dilekçesinde, şirketin Oya Vardarlı’ya bir borcunun olmadığı öne sürüldü. Dilekçede, şirket yöneticisi konumundaki Fazilet Vardarlı’nın, kardeşinin alacaklı olarak göründüğü senede, şirketi de kefil göstermesinin ticaret kanununa aykırı olduğu savunuldu.

‘Senet hukuka uygun’

15 milyon liralık senedin alacaklısı görünen Oya Vardarlı adına yapılan savunmada ise özetle şöyle denildi: “Oya Vardarlı ile şirket yetkilisi Fazilet Vardarlı arasında düzenlenen senet hukuka uygun. Taraflar arasında borç ilişkisi doğdu. Davacı şirketin mevcut yetkilisi Feyzullah Murat Vardarlı hakkında, sahte imza ile genel kurul yatığı için dava açıldı. Vardarlı İnşaat AŞ, miras bırakan İzzettin Vardarlı tarafından kuruldu. Feyzullah Murat Vardarlı usulsüz bir şekilde şirkete ortak edildi. Şirkete yönelik usulsüz işlemlerine ise devam ediyor.”

HABERİN GENİŞ AYRINTISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!..