Müjde Uzman şöhretin tanımını yaptı

Güzel oyuncu Müjde Uzman verdiği röportajda 'şöhret' kavramının kendisi için ne ifade ettiğini anlattı.

Müjde Uzman şöhretin tanımını yaptı

Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'ın röportajından...

Şöhret, size ne ifade ediyor?

O galiba insanların yapmak istediklerini bir şeye tutunup yaptıkları bir şey. Şöhret, kime göre neye göre? Bunu sürekli sorguluyorum. Bizim ilkokulun da bir ünlüsü, havalısı vardı. Huyun, suyun, tabii ki toplum içindeki hiyerarşi de seni bir yere getiriyor ama ben yarın öbür gün bir anda bu işi yapmıyor olsam ne olacak? Kendi topuğuma sıkmanın ne manası var? Bir de tanınmak çok zararlı... Özgürlüğün gidiyor, herkes ne yaptığına bakıyor, herkesin senin hakkında bir fikri var, her kafadan bir ses çıkıyor, sürekli bir müdahale var. Şimdi bunun nesi güzel?


Müjde Uzman şöhretin tanımını yaptı

Ki bu zamanda bir de sosyal medya var.

Bir de… Bunun nesi güzel? Bana biri anlatsın. Hayatım boyunca anlayamadım. Niye istiyorsunuz ki bunu? Dert... Rahat rahat istediğini yapamazsın. Yaparsın, bu sefer başına iş açılır, konforun gider. Bu konu bana hiçbir zaman hiç havalı gelmedi. O yüzden de nasıl yaşıyorsam o şekilde yaşamaya devam etmek istiyorum. Mümkünse, bana; "Ünlü" demeyin. Ne gerek var?



Müjde Uzman şöhretin tanımını yaptı - Resim : 2


Birkaç çok ünlü yabancı oyuncunun biyografisinde dikkatimi çekmişti. “Şöhret gerçekten bizim psikolojimizi bozdu, bizi; bizden aldı. Çok yıllar sonra kendimize geldik” demişler...

Tabii... Biyografilerde gördük, okuyoruz. Doğru söylüyorsunuz. Bu insanların hepsi ortak bir noktada buluşuyorsa tecrübelerden ders çıkarmak lâzım. Demek ki bu, öyle çok da hoş bir şey değil.


Müjde Uzman şöhretin tanımını yaptı - Resim : 3