Naci Görür deprem tedirginliği yaşayan vatandaşlara falcıya gitmelerini önerdi

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, dün Adana’da meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından, “Adana Havzasında yaşayan takipçilerimle söyleşi” başlığında bir açıklama yayımladı.

Naci Görür deprem tedirginliği yaşayan vatandaşlara falcıya gitmelerini önerdi

Prof. Görür, sosyal medya hesabında paylaştığı mesajda, kendisinin bir bilim insanı olduğunu söyledi, “Bilim insanı sizin istediğinizi, beklediğinizi ve hoşunuza gidecek şeyleri söyleyen insan değildir” dedi.

Görür’ün açıklamaları şöyle:

"Adana Havzasında yaşayan takipçilerimle söyleşi:

1-Bilim insanı bilimsel öngörüleri ve bilgisi ile konuşur ve bilimin sınırları içinde kalmaya çalışır.

2- Bilim insanı sizin istediğinizi, beklediğinizi ve hoşunuza gidecek şeyleri söyleyen insan değildir.

3- Bilim insanının kesin bir şeyler söyleyememesi, kimi konuların net olarak bilinmediği anlamına gelir.

4-Deprem konusunda çok ucuz söylemlerde bulunup bilgiçlik taslamak hoş bir şey değildir. En azından benim takipcilerime yakışmıyor. Eğer öyleyseniz derhal beni takibi durdurun. Sizi kendim engelleyip üzmek istemiyorum.

5-Her depremi yorumlayıp koca koca laf eden, her şeyi bilen biri arayışında iseniz kendinize bir falcı bulun.

6-Benim amacım insanlarımı bilgilendirmek, deprem farkındalığını ve kültürünü artırmaktır. Ben her an twitter’ı kullanan gevezelik yapan, dedikodu üreten biri değilim. Benim için twitter insanlarımla amacım doğrultusunda iletişim kurduğum bir yoldur.

7- Kimseyi beni izlemeye mecbur etmiyorum. Herkesi seviyor ve sayıyorum. Yazdıklarımı beğenir, beğenmezsiniz. O sizin bileceğiniz bir iş. Ama saygılı ve terbiyeli olcaksınız. Kimi kendini bilmezleri aramızda görmek istemiyorum."