Naci Görür'ün açıklamalarını dinleyen İstanbulluların gözlerine uyku girmiyor

Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından hangi bölgelerde deprem riski arttığını NTV yayınında anlattı.

Naci Görür'ün açıklamalarını dinleyen İstanbulluların gözlerine uyku girmiyor

6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki depremle başta Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep ve Diyarbakır olmak üzere 10 kent yıkıma uğradı.

Milletçe zor günler geçirdiğimiz bugünlerde canlı yayınlara katılan deprem uzmanları art arda endişe ve korkuya yol açan açıklamalarda bulunuyor.

Oturdukları binanın güvenilirliğinden emin olmayan vatandaşların yaşanan felaket nedeniyle son derece üzgün bir psikolojiyle hayatlarını idame ettirmeye çalıştığı bu zor günlerde Bilim Akademisi'nin televizyon ekranlarında sıkça yer alan üyesi Prof. Dr. Naci Görür'ün ''İstanbul'da deprem olma olasılığı arttı diye düşünüyoruz" açıklaması tedirginliği bir kat daha artırdı.

İşte Görür'ün endişe ve büyük tedirginliğe yol açan o açıklamaları...

 


Görür, TV5 yayınında da benzer açıklamalarını yineleyerek "İstanbul'da 7'nin üzerinde deprem olma olasılığı yüzde 80'lere çıktı. İstanbul depremi de Maraş depremi gibi eli kulağında. Hazırlık yapıldı ama yeterince yapılmadı. İstanbul depreme hazır mı derseniz, hayır değil. dolayısıyla üzüleceğiz, yine içimiz yanacak. İstanbul'da deprem olursa, emin olun bu Maraş yöresindeki depremden daha fazla hasar alırız. Çünkü İstanbul'da yapı stoğunun kalitesi, yoğunluğu, nüfus yoğunluğu çok daha fazla." ifadelerini kullanıp milyonları tedirgin etti.