NASA, rüzgar enerjisiyle Mars’ta yaşam alanı kuracak!

Uzay ajansı NASA, önümüzdeki yıllarda önce Ay’a sonrasında ise Mars’a astronot göndermek istiyor. Bunun başlıca nedenleri arasında ise yaşama dair izler bulmak ve yaşamı sürdürmenin mümkün olup olmadığını öğrenmek yer alıyor. Bu bilgiye ulaşmak için ise bilim insanları, araştırmalarını sürdürüyor.

NASA, rüzgar enerjisiyle Mars’ta yaşam alanı kuracak!

ShiftDelete'ten Aleyna Kaptı'nın haberine göre rüzgar enerjisiyle Mars’ta yaşam alanı kurmak mümkün olacak. Uzay ajansı NASA, önümüzdeki yıllarda önce Ay’a sonrasında ise Mars’a astronot göndermek istiyor. Bunun başlıca nedenleri arasında ise yaşama dair izler bulmak ve yaşamı sürdürmenin mümkün olup olmadığını öğrenmek yer alıyor. Bu bilgiye ulaşmak için ise bilim insanları, araştırmalarını sürdürüyor.

Son çıkan haberlere göre NASA araştırmacıları, gelecek yıllarda Mars’a gidecek olan astronotların rüzgar enerjisi sayesinde yaşam alanı kurabileceğini belirtiyor. NASA’nın Kaliforniya’daki Ames Araştırma Merkezi’nden bilim insanları, Mars rüzgarını kullanan türbinlerin, insan keşif misyonuna güç sağlayacağını söylüyor.

Ayrıca araştırmacılar, rüzgar enerjisinin Mars’ta enerji üretiminin de önemli bir ayağı olacağını ifade etti. Gezegenin rüzgar potansiyelini inceleyen ekip, bununla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Açıklamada rüzgar enerjisinin Mars’ın büyük kısmında sürdürülebilen bir enerji kaynağı olarak kullanılabileceğini belirtti.

NASA’da doktora sonrası araştırmacı Victoria Hartwick’in liderliğinde olan ekip, küresel iklim modellerini de inceledi. Bilim insanları uzay görevinde daha çok nükleer enerji kullanmayı tercih ediyor. Ancak nükleer cihazları insanları yaşadığı alanlara yakın yerlere koymak güvenlik açısından riskli oluyor.

Bu nedenle de araştırmacılar, insan yaşam alanları için sürdürülebilir enerji kaynağı için rüzgarı tercih etti.

Ayrıca yayınladıkları makalede bu konuyu şöyle açıkladılar: “İnsanları inmesi için önerilen bazı noktalarda rüzgar hızının Güneş ve nükleer enerjiye tamamlayıcı bir kaynak olabilecek kadar fazla olduğunu gördük.”

Konular NASA teknoloji uzay