Nesrin Sipahi: "Ata Demirer'i çok beğeniyorum"

Uzun yıllar sonra Rıza Cumhur Demir ile birlikte seslendirdiği "Seni Ben Ellerin Olsun Diye mi Sevdim?" isimli eserle müzik dünyasına geri dönen 90 yaşındaki sanatçı Nesrin Sipahi, samimi açıklamalarda bulundu.

Nesrin Sipahi: "Ata Demirer'i çok beğeniyorum"

NTV'de ekrana gelen "Bambaşka Sohbetler" programına konuk olan Nesrin Sipahi, 2013 yılında kaybettiği eşi Aldemir Sipahi'nin vefatının ardından hayli sarsıldığını ifade ederek, "Zeki Bey ile gazino çalışmalarımız oldu. Kuliste ona buna takılırdı. Konuşurdu, söylerdi... Biraz bazı şeyleri üstü açık konuşurdu Zeki Bey. Eşim beni 'Sen gir, sen gir' deyip alıp odaya kapatırdı.


Nesrin Sipahi: "Ata Demirer'i çok beğeniyorum"


Biz eşimle 60 sene, gece gündüz bir aradaydık. Kendisinin hiç bir işi yoktu. Tek işi bendim. Bir ayakkabı mağazası vardı. Orada tanıştık. Önce arkadaş olduk; sonra evlendik. Ayakkabı dükkanını kapattı. 1957'deki evliliğimizden vefatına kadar her gün beraberdik" 
şeklinde konuştu.


Nesrin Sipahi: "Ata Demirer'i çok beğeniyorum" - Resim : 2


Eşinin dikkatli ve korumacı tavrını anlatan Nesrin Sipahi, sanat hayatı boyunca sadece bir sinema filminde rol aldığını anlatarak, "Tamer Yiğit'le oynuyoruz. Son sahne Eyüpsultan'da çekiliyor. Birbirimize sarılacağız. Gözüm eşime gitti... Burnundan soluyor. Ben çok fena oldum... Tamer Yiğit bana 'Neden titriyorsunuz?' diye sordu. Bir kaç teklif daha oldu sinemadan... 'Olmasın' dedim"  ifadelerini kullandı.



Nesrin Sipahi: "Ata Demirer'i çok beğeniyorum" - Resim : 3


Türkiye'yi pek çok ülkede temsil ederek konserler veren Nesrin Sipahi; Fenerbahçe marşını okuyan ilk kadın sanatçı olması hatırlatılınca, "Fecri Ebcioğlu İspanyol 'La Viva Espana'nın üzerine Türkçe söz yazıp Şerif Yüzbaşıoğlu'na götürmüş... Şarkı bana geldiğinde 'Eyvah' dedim. Çünkü eşim hem Beşiktaşlı hem de babası Beşiktaş kulübü kurucularından. 'Ben bu Fenerbahçe marşını nasıl okurum?' diye tedirgin oldum. Eşim herhalde sonra düşündü taşındı; 'Haydi söyle' diyerek izin verdi... Öylelikle söyledim" şeklinde konuştu.



Nesrin Sipahi: "Ata Demirer'i çok beğeniyorum" - Resim : 4


"ATA DEMİRER İLE DÜET YAPMAK İSTERİM"

Ata Demirer'i çok beğendiğini söyleyen Nesrin Sipahi, "Ata Demirer'in her halini her şeyini beğeniyorum. Sahnesi güzel, sesi güzel maşallah... Çok da güzel klarnet çalıyor" şeklinde konuştu.


Nesrin Sipahi: "Ata Demirer'i çok beğeniyorum" - Resim : 5



"MÜZEYYEN SENAR DOBRA BİR İNSANDI"

"Dobra dobra konuşan bir insandı" dediği Müzeyyen Senar ile zaman zaman birbirlerine gidip geldiklerini anlatan Nesrin Sipahi, "Safiye Ayla ile de ahbaplığımız oldu. Sevim Tanürek ile Ankara'da yakın arkadaştık. Sonra kendisi İstanbul'a geçti" dedi.


Nesrin Sipahi: "Ata Demirer'i çok beğeniyorum" - Resim : 6