Nihat Genç yazdı: "Ey gardrop Atatürkçüsü! Bugün Uğur Dündar için ne yaptın?"

"Gardrop Atatürkçüsü sevgili arkadaşlar, güne önce Uğur Dündar tweeti atarak başlıyoruz!"

Nihat Genç yazdı: "Ey gardrop Atatürkçüsü! Bugün Uğur Dündar için ne yaptın?"

Bir iki tweet örneği aşağıdadır:

“Yerin göğün en güvenilir gazetecisi, yaşam sebebim...'

'İyi ki varsın Zeus, Allah seni Yunan mitolojisinden alsın memleketimize bağışlasın!”

İronik tweetler de atabiliriz arkadaşlar!

“Yunan Atina Olimpiya Müzesi'nden 77 yıl önce çalınan Tanrı Zeus heykeli dün akşam Tele 1 ekranlarında görüldü...”

Arkadaşlar, malumunuz Uğur Dündar ağabeyimiz çok üzgün. En yakın sandığı dava arkadaşı Yılmaz Özdil tarafından sırtından haince bıçaklanmıştır. Bu kara günde Uğur Dündar ağabeyimizi yalnız bırakmayacağız!

Bugün 14'de Güvenpark'ta toplanıyoruz arkadaşlar, program aşağıdadır:

Program:

Açılış:14.00. Ellerimizde Uğur Dündar posterleri Sözcü gazetesine topluca yürüyoruz.

14.30: Uğur Dündar ağabeyimizin masasına çelenk ve çiçekler ve yaz meyvesi çilekler bırakıyoruz, bir dakika saygı duruşu.

14.40: Şiirler!

15.00: Uğur Dündar ağabeyimizin gazetecilik videolarını büyük ekrandan hep birlikte alkışlarla izliyoruz! Arkadaşlar, izledikçe göğsümüz kabarıyor. Bu yüzden kamera önünde olan arkadaşlar video izler görüntüsü verirken göğsünü kabartsın ve başı dik tutsun ve mutlaka elinde bayrak olsun!

16.00: Uğur Dündar'ın sevdiği şarkılar! Arkadaşlar elimizde şarkı yok, ama Egeli arkadaşlar sipsi getirdi, sipsiyle zeybek havası, bilmeyenler kenardan tempo tutsun.

16.30: Uğur Dündar'ın gazetecilik yıllarındaki fit grand takım elbise sergisini ziyaret! Arkadaşlar elbiselere dokunmuyoruz. Arkadaşlar sergi odasında sigara içmiyoruz.

17.00: (Arkadaşlar önceden uyarıyoruz taşkınlık yok) Yılmaz Özdil'in Sözcü'deki yazı masasını taşlıyoruz. Arkadaşlar taşları Anıtkabir bahçesinden topladı, arkadaşlar Yılmaz Özdil'i onun silahıyla vuruyoruz.

17.10: Arkadaşlar, Yılmaz Özdil'in kitaplarını topluca yakıyor üstünde tepiniyoruz! Arkadaşlar kitapların hızlıca yanabilmesi için kolonya şişelerini unutmayın.

17.50: Yılmaz Özdil'in daha önce yazdığı vatan haini bok püsürük yazılarını aleme ibret okuyup topluca yuh çekiyoruz (arkadaşlar küfür yok, Uğur ağabeyimiz küfür sevmez).

18.00: Arkadaşlar, Uğur Dündar'ın yazı masası önünde çadır kuruyoruz, çay pasta ikramı.

20.00: Arkadaşlar, topluca marşlar söyleyip Halk TV ve Tele 1 Canlı yayınına katılıyoruz! (Arkadaşlar bayrakları unutmayın.)

22.00: Arkadaşlar herkes yanında uyku tulumu yatak battaniye getirsin, topluca, Uğur Dündar'ın yazı masası önünde yatıyoruz! Arkadaşlar hepimizin sığabilmesi için cenin pozisyonunda yatıyoruz, lütfen ayaklarımızı uzatmayalım. Arkadaşlar Uğur ağabey ayaklarını uzatanları sevmez. 

00.30: Arkadaşlar yatıyoruz ama uyanık olmalı, nöbetçi bırakıyoruz, bir arkadaşımız, ayakta olacak.

01.30: Arkadaşlar tuvalet ihtiyacımızı Yılmaz Özdil'in masasında gideriyoruz!

Sabah 6: İstiklal Marşı.

Sabah 7: Uğur ağabeyimizin büstü şeklinde yapılmış kurabiyeler yiyoruz!

Arkadaşlar, sürpriz, sahanda yumurtayı, içimizde ebru sanatçısı arkadaşımız var, laleler içinde Uğur ağabeyin portresi, valla, insan ekmek banmaya kıyar! Arkadaşlar afiyet olsun!

Sabah 8: Topluca Uğur ağabey yürüyüşü. Arkadaşlar koşmak yok, tempotik yürüyüş. Uğur ağabeyin gazetecilik yıllarında hamam böceklerini deşifre ettiği fırına doğru gidiyoruz, arkadaşlar, hamamböcek resimli pankartları geceden hazırladılar.

Sabah 9: Arkadaşlar, tweet ve emojileri unutmuyoruz. Arkadaşlar google'dan rica ettik, Uğur ağabeyimizin bir emojisini bugün yarın yayınlayacak, haberiniz olsun.

Sabah 10: Arkadaşlar, Sözcü gazetesine dönüyoruz, Uğur ağabeyin yazmış olduğu makaleleri kesip topluca kokluyor sonra Ankara Atatürk Bulvarı duvarlarına makaleleri yapıştırıyoruz!

Sabah 11: Arkadaşlar basında aleyhimizde yazılar var, Veryansın Tv sitesinden Nihat Genç yazmış, bizim için 'psikedelik' bir hareket diyor!

Yani şunu diyor arkadaşlar, bizim Uğur Dündar sevgimiz için, saykodelik ilaç kullanmışlar diyor.

Saat öğle... Kamuoyuna açıklama:

Ey kamuoyu, ey brütüs Yılmaz Özdil, Halife'nin ordusuna mı geçtin!

Biz Uğur Dündar'ı kaybedersek bu ülkede başka kime güveneceğiz.

Uğur Dündar'ı kıskananlar çatlasın, yetmiş yedi yaşında hala enerjik hala yakışıklı, hala Sezgin Baran Korkmaz'a telefon edip operasyon çekiyor '12 gazeteci yok' diyor, bakın hala gerçek gazeteciliğin hizmetinde, 12 gazeteci yok denmişse yoktur arkadaşlar!

Arkadaşlar, buradan İçişleri Bakanlığı'na duyuruyoruz, Yılmaz Özdil derhal yakalanıp kafesine konsun. Yoksa Uğur Dündarsız bir ülkede yaşamak istemiyoruz yarından tezi yok ülkeyi topluca terk ediyoruz! Arkadaşlar yarın Erzurum sonra Sivas'ta Uğur Dündar kongrelerini topluyoruz, Anadolu'dan gelecek bütün delegelere bugüne kadar Türkiye ayakta kalmışsa Uğur Dündar gazeteciliği yüzündendir, diye yedi düvele haykırıyoruz!

Arkadaşlar! Bir de diyorlar ki Uğur Dündar ağabeyimiz Ekmeleddin'i destekleyip çuvalladı. Hayır arkadaşlar, bir sorun bakalım niye destekledi? Sizin maymun sıçan yılan suratlı adaylarınızı mı destekleseydi!

Saat öğleden sonra:

Arkadaşlar, Uğur Dündar ağabeyimizin muhalif gazeteciliğini gelecek nesillere aktarmak için muhalif partilerin ve Tele 1'in ve Halk TV'nin önüne törenle incir ağacı dikiyoruz!

Şimdi, hepimiz burada mıyız, pankartları bırakıyor ellerimizi kaldırıyor, son duamızı ediyoruz.

Tibet'in Dalaylaması, Hindistan'ın Gandisi, zencilerin Martin Luther'i, Yunan'ın Zeus'u varsa Allah'a şükür bizim de yıkılmaz sarsılmaz mermer granitten sağlam Uğur Dündar'ımız var!

Allah Uğur Dündar gazeteciliğine zeval vermesin.

Allah Uğur Dündarları çoğaltsın.

Allah hepimizi dürüst güvenilir Uğur Dündar'ın sevgili kullarından yapsın!

Amin.

Arkadaşlar, şimdi tekrar, topluca ağlıyoruz.

Zırıl zırıl ağlıyoruz. Tepinerek ağlıyoruz. Yırtınarak ağlıyoruz. Cinnet geçirerek ağlıyoruz.

Arkadaşlar Uğur Dündarsız bir hayatı bir Türkiye'yi asla kabul etmiyoruz, bu böyle bilinsin! Lütfen arkadaşlar ağlayıp ağlayıp tweet atmayan tek kişi kalmasın.

Arkadaşlar, aranızdakilere dikkat edin, sen, kimsin sen, elinde Yılmaz Özdil posteri taşıyan, ajan mısın, pravokatör mü: Taş yok mu taş, ne işi var aramızda!

Arkadaşlar o arkadaşı aranızdan çıkarın, ezin kafasını, kırın kafasını...

Tamam tamam, bu kadar yeter.

Tekrar bana ne bana ne bane ne diye çocuk gibi nazlanıp çocuk gibi tepinip ağlıyoruz arkadaşlar!

Arkadaşlar tesbihe geçiyoruz:

-Uğur Dündar Uğur Dündar Uğur Dündar Uğur Dündar Uğur Dündar Uğur Dündar Uğur Dündar Uğur Dündar Uğur Dündar Uğur Dündar...

-Ahhhhh benim güzeeeeellllll ağabeyiiiiim Uğuuuuuur Düüüündaaaaaaaaaar!

-Arkadaşlar cezbeye kapılanlar var tesbih çekerken galeyana gelmeyin....

Nihat Genç / Veryansın TV