Okul müdürü Nutuk dağıtılmasını yasakladı! Küfür ve hareketler etti

İlçe Milli Eğitim Müdürüyken okullarda Atatürk'ün Nutuk eserinin dağıtılmasına izin vermeyen Mustafa Bakkal facebook hesabından Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına hakaret etti.

Okul müdürü Nutuk dağıtılmasını yasakladı! Küfür ve hareketler etti

ODATV'nin haberine göre Mersin’in Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü olduğu dönemde Ülkü Ocakları üyelerinin okullarda Atatürk’ün ‘Nutuk’ eserini dağıtmasını engellemesiyle gündeme gelen ve şu anda ise bir okulda müdürlük yapan Mustafa Bakkal, bu kez de Deniz Gezmiş ve arkadaşları için sosyal medya hesabından hakaret dolu bir paylaşım yaptı.

ÖLÜM YIL DÖNÜMLERİNDE DENİZLERE HAKARET

Mustafa Bakkal herkese açık sosyal medya hesabından Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'a hakaret etti.

Bakkal, Facebook hesabında “Ne fidandı ne yiğitti ne de şehitti. Devlete kurşun sıkan bir it oğlu itti” ifadelerin yer aldığı paylaşımla 3 devrimciyi hedef aldı.

Okul müdürü Nutuk dağıtılmasını yasakladı! Küfür ve hareketler etti

Müdür Mustafa Bakkal'ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı: “Ne fidandı ne yiğitti ne de şehitti. Devlete kurşun sıkan bir (üç) it oğlu itti. Kimse bize, dünün militanlarına, polisleri, askerleri şehit edenlere, gariban üniversite öğrencilerini devlete karşı kışkırtıp eğitimi engelleyenlere, sokak olaylarıyla ülkenin onlarca yıl geriye gitmesine neden olan Lenin'in uşaklarına güzellemeler yaparak; şirin, masum, vatansever kahramanlar olarak göstermeye çalışmasın.”

Mezitli İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mustafa Bakkal'ın bu paylaşımının ekran görüntüsü kısa zamanda öğretmenlerin WhatsApp gruplarında dolaşmaya başladı.

Paylaşımı görenler, okul müdürü Mustafa Bakkal'ın hakaret içeren ifadelerine tepki gösterdi.

NUTUK DAĞITIMINI ENGELLEMİŞTİ

Atatürk’ün ‘Nutuk’ kitabını, Vahdettin’e yönelik ‘soysuzlaşmış alçak’ ve dönemin Osmanlı Hükümeti’ne yönelik ‘aciz, haysiyetsiz ve korkak’ ifadeleri kullanıldığı için “Pedagojik açıdan çocuklara uygun olmadığı” gerekçesiyle Çamlıyayla'da okullarda dağıttırmayan Mustafa Bakkal, kamuoyundan tepki almıştı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden alınarak öğretmenliğe döndürülen Bakkal daha sonra Mezitli ilçesindeki İmam Hatip Ortaokuluna müdür olarak atanmıştı.

Bakkal, atanmasının ardından MHP’li isimler tarafından ‘tebrik’ için ziyaret edilmişti.

ÖDÜL GİBİ CEZA

Bakkal’ın Nutuk’un dağıtımını engellemesinden dolayı görevinden alınmasının ardından okul müdürü yapılması tepki çekmişti. CHP’li Ali Mahir Başarır, konuyu TBMM gündemine taşıyarak dönemin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti.

Mersin'in Çamlıyayla ilçesi Milli Eğitim Müdürü iken Nutuk'u yasaklamasıyla gündeme gelen ve tepkiler üzerine öğretmenliğe döndürülen Mustafa Bakkal'ın adeta ödüllendirircesine okul müdürü olarak atandığı ortaya çıktı. Skandal atamaya CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, tepki göstererek konuyu bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşımıştı.

“NUTUK'U YASAKLAYAN ZİHNİYET YENİDEN ÖDÜLLENDİRİLDİ”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ait NUTUK eserinin dağıtılmasını engelleyen Çamlıyayla İlçe Mili Eğitim Müdürü hakkında daha önceden soru önergesi verdiğini hatırlatan CHP'li Başarır, “Konuya ilişkin dönemin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a yazılı soru önergesi vermiştik.

Sayın Bakan önergemize, ilgili kişinin görevinden alınıp öğretmen olarak Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü emrine verildiğini belirtmişti. Ancak şimdi bakıyoruz ki böylesine kirli bir zihniyet yeniden ödüllendirilip Mezitli imam Hatip Ortaokulu'na müdür olarak atanmış. Herhalde bundan sonra da bu kişiyi ilçe ya da il mili eğitim müdürü yapacaklar” dedi.

“SİYASİ İKTİDAR MİLİ EĞİTİM KONUSUNDA CİDDİYETTEN ÇOK UZAK”

Kurutuluş Savaşı Destanı'nın yazıldığı ve her öğrencimizin başucu kitabı olması gereken bir eseri yasaklayan zihniyetin yeniden okul müdürü olarak atanmasının, mevcut siyasi iktidarın Milli Eğitime verdiği önemi gösterdiğini ifade eden CHP'li Başarır, “Bu uygulamadan da anlaşılacağı gibi AKP iktidarı öğrencilerimizin eğitim ve öğretimi gibi çok önemli bir konuda ciddiyetten oldukça uzak bir tutum içerisindedir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere bıraktığı çok değerli bir eseri yasaklayan zihniyetin adeta yeniden ödüllendirilerek okul müdürlüğüne getirilmesinin kabul edilebilir hiçbir yönü yoktur. Mersin'de ve ülke genelinde hiçbir öğrencimiz böyle bir zihniyetin eline teslim edilemez” diye konuştu.

Odatv.com