"Otele tankla girenler yarın plaja helikopterle inerler!"

Marmaris’te halk plajına helikopter ile inen kişinin yandaş iş insanı Ceyhan Saldanlı olduğu ortaya çıktı. Saydanlı’nın PTT’de teknik personel olarak çalışırken 6 bin lira sermaye ile kurduğu şirketi, AKP döneminde aldığı ihalelerle ‘hızlı’ bir büyüme gerçekleştirdi.

"Otele tankla girenler yarın plaja helikopterle inerler!"

Tele1'in haberine göre Muğla Marmaris’te halk plajına helikopter indirildi. Ceyhan Saldanlı’nın şirketi Bereket Enerji adına kayıtlı olan helikopterle inenlerin yemek için getirildiği iddia edildi.

 

Saldanlı’nın Marmaris’te halk plajına helikopter ile inmesi ‘görgüsüzlük’ olarak nitelendirilirken, otelin hem karadan hem denizden yolunun olmasına rağmen ve bir aciliyet yokken helikopterle plaja inerek halkın can güvenliğini tehlikeye atmasına tepki yağdı.

“PLAJA HELİKOPTER İNDİRİLMESİ YASAK”

Görüntülere tepki gösteren İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Kıdık, “Bu helikopter Bereket Enerji’ye ait. Maris Otel’e yemek için müşteri getirmiş. 1. Acil durum olmadığı sürece plaja helikopter indirilmesi yasak. 2. Otellerin helikopter pisti olmalı” ifadelerini kullandı.

"Otele tankla girenler yarın plaja helikopterle inerler!"

Paylaşımına, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün resmi hesabını da etiketleyen Kınık, “SHGM bu durumda nasıl bir müeyyide uygulayacak” diye de sordu.

“PLAJA HELİKOPTERLE İNMEK KURALLARA UYGUN MU?”

Gazeteci Fatih Altaylı da, helikopterin indiği anları paylaştı. Altaylı, “Burası Marmaris Kumlubük. Halk plajına inen bu helikopterin yolcuları yemeğe gelmişler. Afiyet olsun da halka açık bir plaja helikopterle inmek kurallara uygun mu?” ifadelerini kullanarak, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nü etiketledi.

"Otele tankla girenler yarın plaja helikopterle inerler!" - Resim : 2

Ayşe Aydoğdu da Saldanlı’nın hızlı yükselişine dikkat çekerek AKP’lilerle fotoğrafını paylaştı:

"Otele tankla girenler yarın plaja helikopterle inerler!" - Resim : 3

"Otele tankla girenler yarın plaja helikopterle inerler!" - Resim : 4

"Otele tankla girenler yarın plaja helikopterle inerler!" - Resim : 5