Param, kasım ayı verilerini açıkladı: ParamPOS'un işlem hacmi yüzde 300 arttı

Bütünleşik finans sağlayıcısı Param, avantajlı indirim kampanyalarının yapıldığı kasım ayında ParamKart ve ParamPOS ile yapılan işlemlerde geçen senenin aynı dönemine göre büyük bir artış yaşandığını duyurdu.

Param, kasım ayı verilerini açıkladı: ParamPOS'un işlem hacmi yüzde 300 arttı

Bir önceki yılın aynı dönemine göre ParamKart'ın işlem hacmi yüzde 84, ParamPOS'un işlem hacmi ise yüzde 300 arttı. En çok harcama yapılan gün 27 Kasım olurken, ortalama sepet tutarı yüzde 116'lık artışla 796 TL oldu.

Açıklanan verilere göre, kasım ayında ParamKart'ın işlem hacmi geçtiğimiz yıla göre yüzde 84 arttı. ParamKart ile en çok harcamanın yapıldığı sektörler “Akaryakıt İstasyonları”, “Bakkallar ve Süpermarketler”, “Çok Reyonlu Mağazalar”, Elektronik” ve “Beyaz Eşya Mağazaları” olurken; en çok alışveriş yapılan ilk beş şehir ise İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli ve İzmir olarak sıralandı.


Param, kasım ayı verilerini açıkladı: ParamPOS'un işlem hacmi yüzde 300 arttı


PARAMPOS'UN İŞLEM ADEDİ YÜZDE 77 ORANINDA ARTTI

İndirim kampanyalarının gerçekleştiği kasım ayında ParamPOS'un işlem hacmi yüzde 300 yükselirken, işlem adedi yüzde 77 oranında arttı. ParamPOS rakamlarına göre en çok harcama yapılan sektörler sırasıyla “Muhtelif ve Spesiyalite Perakende Satış Dükkanları”, “Sigorta Satışı, Sigortalama ve Primler”, “Bakkallar ve Süpermarketler”, “Diğer Ticari Faaliyetler” ve “Et Marketleri ve Perakendeciler, Soğuk Depolama” oldu.

Geçen yıl 368 TL olan ortalama sepet tutarı ise yüzde 116 artarak 796 TL olarak gerçekleşti. En çok harcama 27 Kasım'da saat 12.00-13.00 aralığında yapıldı. Harcamaların yüzde 72'si kredi kartı, yüzde 21'i debit kart, yüzde 7'si yabancı kartlarla yapılırken; yüzde 73'ü tek çekim, yüzde 27'si ise taksitli olarak gerçekleşti.



Param, kasım ayı verilerini açıkladı: ParamPOS'un işlem hacmi yüzde 300 arttı - Resim : 2


“YIL SONU HEDEFİMİZ 160 MİLYAR TL CİROYA ULAŞMAK”

ParamKart ve ParamPOS ile kasım ayı kampanyalarında elde edilen büyümeyi değerlendiren Param Kurucu ve CEO'su Emin Can Yılmaz, şunları söyledi:

“2023 yılı pek çok başarıya imza attığımız bir yıl oldu. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ParamKart ve ParamPOS ile yapılan işlemlerde yaklaşık iki-üç kat artış yaşadık. Hatta ParamPOS'un aylık 1 milyar TL olan işlem hacmini bir günde yakaladık ve kendi rekorumuzu kırarak 24 saatte 1 milyar TL'lik işlem hacmine ulaştık. 2023'ün sonuna yaklaşırken yılın en avantajlı indirim kampanyalarının düzenlendiği dönemde de benzer başarılara imza attık ve ParamKart'ın işlem hacminde yüzde 84, ParamPOS'un işlem hacminde ise yüzde 300 artış elde ettik. 2023 yılı sonunda ise hedefimiz 160 milyar TL ciroya ulaşmak. Tüm bu başarılarla Türk ekonomisine katkı sağlamaya; önümüzdeki süreçte bütünleşik finans sağlayıcısı olarak finansal teknoloji alanındaki farklı çözümlerimizle ekosistemimizi büyütmeye ve sektördeki liderliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

DHA