QUA GRANİTE YÖNETİM KURULU BAŞKANI ALİ ERCAN HAKKINDA ŞOK İDDİA!

Borsada birlikte hareket ettikleri söylenen İzmir Borsa Kulübü üyelerinin güçlerini birleştirerek son dönemde borsanın en büyük hisse operasyonlarına imza attıkları söyleniyor.

QUA GRANİTE YÖNETİM KURULU BAŞKANI ALİ ERCAN HAKKINDA ŞOK İDDİA!

BorsaGündem'in haberine göre milyonlarca yatırımcının borsaya akın ettiği, sermaye piyasalarının hızlı büyümeye devam ettiği dönemde deyim yerindeyse ‘ağzı sulanan’ halka açık şirket patronları bile borsa oyuncusu olmaya başladı. Bunların en bariz örneği İzmir kökenli halka açık şirketlerde yaşanıyor.

Halka açık şirket patronları, aracı kurum patronları ve tefecilerden oluşan İzmir Borsa Kulübü’nün üye sayısı 5-6 kişi. Borsa kulislerinde kulübe en son Qua Granite Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan'ın katıldığı iddiası konuşuluyor.

Kulüp yüksek kar marjıyla çalıştığı için tüm üyeler işaret edilen hisselere yatırım yapıyor, yüklü miktarlarda alım yapıldıktan sonra son dönemde borsada ismini duyurmaya başlamış küçük oyuncular, ismi manipülasyona karışmış kişiler çağrılarak, iddiaya göre komisyon karşılığında hisse satılması teklif ediliyor.

Zaman zaman halka açık şirketlerin patronlarının da hisse satış operasyonuyla ilgili toplantılara katıldığı biliniyor.

Bir kulüp çatısı altında toplanarak güç birliği oluşturarak büyük paralar kazanan ekibin son dönemde tamamlayamadıkları birkaç operasyon nedeniyle ortamın gerildiği söyleniyor. Özellikle de kulübe en son üye olduğu söylenen Qua Granite Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan’ın bazı konularda rahatsız olduğu iddia ediliyor.

Kulübün dağılmaması için Bulgaristan’dan transfer edilen oyuncuyla karşılıklı paslaşmalara gidildiği ve son dönemde halka arz edilen bir hissede pozisyon aldıkları dile getiriliyor.

Burada yaşanacak bir başarısızlığın kulübün dağılmasında etkili olacağı belirtiliyor.

Kaynak: https://www.borsagundem.com/haber/izmir-borsa-kulubunun-son-operasyonu/1604211