RTÜK'ün ceza verdiği Kızılcık Şerbeti'nde büyük zarar!

Show TV'ye verilen yayın durdurma cezasının maliyeti ortaya çıktı.

RTÜK'ün ceza verdiği Kızılcık Şerbeti'nde büyük zarar!

Kızılcık Şerbeti dizisi 23. bölümüne dakikalar kala yayından çekildi. 

Dizinin yeni bölümünü izlemek için TV karşısına geçenler, tanıtım yayınlandığı halde ‘İslamofobi’ adlı bir belgeselle karşılaştı. Dizinin sevenleri, başta sosyal medya olmak üzere tepkilerini ortaya koymaya başladı. 

Peki ne olmuştu…

Dizinin 18. bölümünde, muhafazakar bir aileden gelen Nursema adlı karakter, zorla evlendirildiği gece kocasının şiddetinden kurtulmaya çalışırken pencereden düşmüştü. Bu sahne nedeniyle RTÜK Show TV’ye 5 kez yayın durdurma ile üst sınırdan 1.5 milyon lira idari para cezası verdi. 

ÇEKİMLER DURDURULDU

Odatv’nin edindiği bilgilere 7 Nisan tarihinden önce yayının durdurulması gerektiği kanala ELEKTRONİK POSTA olarak ibra edildi. Bunun üzerine yönetim bir toplantı yaptı ve avukatlara danışılarak alınan ortak kararla ‘belgenin yazılı olarak teslim edilmemesi’ nedeniyle dizi yayınlandı. 

Geçtiğimiz hafta ise tanıtımlar yayın saatine kadar döndürüldü, bu defa uyarı ‘telefonla’ yapıldı ve cezaya uyulmadığı takdirde kanalın lisansının iptali bile gündeme gelebilirdi. 

Yeni haftaya girerken dizi cephesinden yeni haber geldi: Yayın yasağı nedeniyle set durduruldu. Hal böyle olunca, sadece sette çalışan yaklaşık 175 emekçinin de ödemeleri durdu. (Oyuncular da dahil olmak üzere dizi ekibi ‘bölüm başı’ ödeme alıyor) 

ZARAR 125 MİLYON TL

Reyting sıralamasında birinci olan dizi, reklamverenlerin de merceğinde… Yine Odatv’nin edindiği bilgilere göre dizinin haftalık getirisi ortalama 25  milyon… 5 haftalık yayın durdurmanın yalnızca kanala değil, genel olarak sektöre ve ekonomiye etkisi ise 125 milyon TL’ye denk geliyor…

Show TV yönetimi bugün konu hakkında yeniden bir toplantı yapacak. Kanalın avukatının ise itirazlar için Ankara’da olduğu öğrenildi. 

Gözde S. Kadıoğlu - Odatv.com