Sabancı çiftinin boşanma davasında damattan milyonluk tazminat talebi

Ünlü iş adamı Kaya Sabancı'nın küçük kızı Gizem Sabancı ile Ankaralı iş adamı Yılmaz Helvacıoğlu'nun oğlu Koray Helvacıoğlu, Eylül 2020'de dünya evine girmişti.

Sabancı çiftinin boşanma davasında damattan milyonluk tazminat talebi

Türkiye'nin en zengin 57'nci kişisi olan Yalçın Sabancı'nın kardeşi Kaya Sabancı'nın kızı olan Gizem Hanım, Temmuz 2022'de evliliği bitirme kararı alıp Eylül 2022'de de eşine fiziksel ve psikolojik şiddet iddiasıyla boşanma davası açtı.

Sabancı çiftinin boşanma davasında damattan milyonluk tazminat talebi


Kendisinin ve Şubat 2022'de dünyaya gelen çocuğunun can güvenliğinin tehlikede olduğunu öne süren Gizem Sabancı, eşinden korunma ve uzaklaştırma kararı da aldırtmıştı. Karar, Koray Bey'in itirazıyla kalkmıştı. Ancak ikili arasındaki sular durulmadı.

MASRAFLAR SABANCI AİLESİ'NDEN

Takvim Gazetesi'nin haberine göre evli kaldıkları süre boyunca Sabancı Ailesi'ne ait Zincirlikuyu'daki lüks rezidans dairede yaşayan, yaz tatillerini de yine Sabancı Ailesi'ne ait Türkbükü'ndeki değeri 200 milyon TL'yi bulan villada tatil yapan Koray Helvacıoğlu, Gizem Sabancı'dan 5 milyon TL maddi, 5 milyon TL de manevi olmak üzere toplam 10 milyon TL tazminat talep etti.


Sabancı çiftinin boşanma davasında damattan milyonluk tazminat talebi - Resim : 2


Damadın aksine bir çocuk annesi Gizem Hanım ise eşinden ne nafaka istiyor ne de tazminat! Damat beyin bu hamlesi ise sosyal medyada alay konusu oldu. 

Twitter ve Instagram'da 10 milyon TL'lik tazminat talebi için "Tazminat isteyen damadı da ilk defa görüyorum", "Bu parayı talep etmek için ne yapmış; çocuğu mu 9 ay karnında taşımış", "Yıl 2023 ve hala zengin kadın avcıları var" gibi yorumlar yapıldı.