Sabancı'nın damadı 400 milyon lira tazminat istedi

Kaya Sabancı’nın ‘lüks düşkünü’ olarak anılan damadı Koray Helvacıoğlu, boşanma aşamasındaki eşi Gizem Sabancı’dan istediği 10 milyon TL tazminat talebini 400 milyon TL’ye çıkardı.

Sabancı'nın damadı 400 milyon lira tazminat istedi

Ünlü iş adamı Kaya Sabancı’nın kızı Gizem Sabancı, 2020’de Bodrum’da Kaya Sabancı’nın evinde düzenlenen bir törenle Koray Helvacıoğlu ile evlenmiş, iki yıl sonra da oğlu Yılmaz Kaya’yı kucağına almıştı.

Ancak Gizem Sabancı gördüğü hakaret ve psikolojik şiddetin yanında bir de eşinin kendisini hamileyken sosyal medyada aldattığını fark edince boşanma davası açmıştı.

Kelebek'ten Mehmet Üstündağ'ın haberine göre eşinin, zengin kadın avcısı ve lüks düşkünü olduğunu söyleyen Gizem Sabancı, evli oldukları süre boyunca, Sabancı Ailesi’ne ait lüks rezidansta yaşadıklarını, yaz tatillerini dahi yine Sabancı ailesine ait Bodrum Mandarin’deki yazlıkta geçirdiklerini söylemişti.

Düğün masraflarının büyük bir kısmını Sabancı ailesinin üstlendiğini ve ailenin yaşam giderlerini kendisinin karşıladığını beyan etmişti.

Koray Helvacıoğlu, geçtiğimiz günlerde eski eşine yeni bir boşanma davası açarak, Gizem Sabancı’nın ‘lüks düşkünü’ iddialarını bir kez daha doğru çıkardı!

Helvacıoğlu, belli ki lüks giderlerini karşılamakta zorlanınca ilk başta talep ettiği 10 milyon TL tazminatı, yeni bir davayla 400 milyon TL’ye çıkarmış!

İki yaşındaki çocuğunun velayetini de isteyen Helvacıoğlu, oğlu için aylık 30 bin tedbir nafakası, 200 milyonu maddi ve 200 milyonu manevi olmak üzere toplamda 400 milyon TL tazminat talebinde bulunmuş.

Ayrıca dava masraflarını ve yargılama giderlerinin de karşı tarafa yüklenmesini istemiş.

Kaynak: https://www.istegundem.com/haber/sabanci-nin-damadi-400-milyon-lira-tazminat-istedi/281729