Sahaya giren taraftar, Beşiktaşlı yıldıza uçan tekme attı

Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Ankaragücü'nü 3-2 mağlup ederken karşılaşmanın son düdüğüyle birlikte saha karıştı.

Sahaya giren taraftar, Beşiktaşlı yıldıza uçan tekme attı

Hakem Mete Kalkavan'ın maçı bitiren düdüğü çalmasının ardından sahaya giren Ankaragücü taraftarı, orta yuvarlıkta bulunan Beşiktaşlı futbolculara doğru uçan tekme atarken, Salih Uçan'a darbe geldi.

Josef de Souza saldırganı tutarak yere fırlatırken tüm futbolcular şahsın üzerine gitti.

Güvenlik güçleri saldırganı daha sonra alarak olay yerinden uzaklaştırdı.

Futbolcu Salih Uçan, geçtiğimiz gün Bebek'teki bir mekandaydı.

Arkadaşlarıyla sohbet ederken objektiflere yansıyan, 28 yaşındaki futbolcu, Ankaragücü maçı öncesi stres atmıştı.

Sahaya giren taraftar, Beşiktaşlı yıldıza uçan tekme attı

Salih'in futbol hayatı biterdi!

Sabah Gazetesi'nin haberine göre Ankaragücü'nün kırmızı kartıyla saha içinde başlayan gerginlik, maçın sonunda sahaya taraftarın girmesiyle bambaşka bir boyuta taşındı.

Sahaya giren taraftar, Beşiktaşlı yıldıza uçan tekme attı - Resim : 2

Kulübede ve tribünde de istenmeyen olaylar vardı. Uçan tekmenin önüne atlayıp takım arkadaşı Salih Uçan'ı koruyan Cenk Tosun, maç sonrası yaşananları şöyle anlattı: "Maçtan sonra olanlar kabul edilecek durum değil. O kadar polis ve güvenlik var. Nasıl oluyor da taraftarlar dibimize gelip uçan tekme ile bize müdahale edebiliyor? Bir saniyelik hareket etmesem tekme Salih'in beline gelecek. Belki Salih'in futbol hayatı bitecek. Bu kadar kolay olmamalı. Bir tane kendini bilmeyen insan bize saldırıyor. Josef'in kırmızısını anlamadım. İnsanlar bana saldıracak, tekme yumruk vuracak, biz izleyecek miyiz? Josef bizi korumak için itti sadece."

EN AĞIR CEZA VERİLSİN!

Beşiktaşlı Weghorst olayları şöyle değerlendirdi: "Olanların normal olduğunu söylemek imkânsız. Türk insanının duygularıyla hareket ettiğini biliyorum ve bunu seviyorum. Ama bu kabul edilemez. Türkiye güzel bir ülke, lig de iyi bir lig. Daha da gelişmesi için buna ağır bir ceza verilmeli ki bir daha yaşanmasın. Takım arkadaşlarıma kalkan olmak zorunda kaldım. Josef maçtan sonra kırmızı yedi. Umarım bu yüzden ceza almaz. Çünkü takım arkadaşlarını koruyordu. Olanların futbolla ilgisi yoktu."

OĞUZHAN ÖZÜR DİLEDİ

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca hadisenin bu hale gelmesinin sebebinin Beşiktaş'ın genç oyuncusu Oğuzhan Akgün olduğunu belirtip, "Hocamıza, taraftarımıza ve yedek kulübesine ettiği küfür ve hakarettir. Ankaragücü-Beşiktaş maçı gergin geçer, hassas olmak gerekir. Orantısız kararlarla bu hale gelmesinin sebebi maalesef hakemdir. Gergin bir ortam oluşturdu. Beşiktaş bizden özür dileyecek" dedi. Beşiktaş yönetimi de karşılaşma sonunda genç Oğuzhan'ı Ankaragücü soyunma odasına götürdü ve özür diletti.

'BU HAKSIZLIK DÜZELTİLMELİ'

Olayda tekmenin kendisine geldiğini söyleyen Salih Uçan, Josef'in kırmızısının haksız olduğuna vurgu yaptı: "Cenk Tosun 1 adım atmasa belime doğru tekme yiyecektim. Josef kırmızı kart görmüş. Josef de Souza ne yapacak? Benim takım arkadaşım 'Tekme atabilirsin' mi diyecek. Haksızlık bu… Bu düzeltilmeli."


Sahaya giren taraftar, Beşiktaşlı yıldıza uçan tekme attı - Resim : 3


Öte yandan Beşiktaşlı futbolculara saldırıda bulunan şahıs gözaltına alındı.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “4 Eylül 2022 Pazar günü Eryaman Stadyumu'nda MKE Ankaragücü ve Beşiktaş takımları arasında oynanan maçta, kale arkası tribününden saha içerisine atlayarak Beşiktaşlı futbolculara fiziki saldırıda bulunan B.Ö. isimli şahıs gözaltına alınarak hakkında gerekli işlemler başlatılmıştır” denildi.


Sahaya giren taraftar, Beşiktaşlı yıldıza uçan tekme attı - Resim : 4