Sanatçı Güzide Kasacı son yolculuğuna uğurlandı

94 yaşında hayatını kaybeden sanatçı Güzide Kasacı'nın cenazesi Levent'teki Afet Yolal Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verildi.

Sanatçı Güzide Kasacı son yolculuğuna uğurlandı

Seslendirdiği 'Benim Adım Çalıkuşu' eseriyle sanat dünyasında 'Bayan Kahkaha' olarak tanınan Türk Sanat Müziği sanatçısı Güzide Kasacı tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybetti.

94 yaşında vefat eden sanatçı için ilk tören Muhsin Ertuğrul sahnesinde düzenlendi. Törende arkadaşları ve yakınları Güzide Kasacı’yı anlattı.Güzide Kasacı’nın arkadaşı Saadet Ayhan "Vedalar her zaman hüzünlü olmuştur. Hele 40 yıllık dostunun sonsuzluğa gönderilmesi için yapılan veda töreni. Hepimiz tanıyoruz onu. Kahkahasıyla, neşesiyle, çevresine verdiği enerjisiyle tanıyoruz" diye konuştu.

Torunu Ebru Çiftçikal ise, "Söyleyecek çok şey var. Saadet teyze de çok güzel anlattı zaten. Anneannem çok güzel bir Cumhuriyet kadınıydı" şeklinde konuştu. 

Helallik alınmasının ardından sanatçının Türk Bayrağına sarılı cenazesi, Levent'teki Afet Yolal Camii'ne götürüldü.

ZİNCİRLİKUYU MEZARLIĞI'NDA TOPRAĞA VERİLDİ 

Güzide Kasacı için ikinci tören Afet Yolal Camii’nde yapıldı. Törene Güzide Kasacı’nın kızı Canan Alhas, torunları ve sevenleri katıldı. Kasacı'nın Türk bayrağına sarılı cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığına götürüldü.

DHA


Sanatçı Güzide Kasacı son yolculuğuna uğurlandı


Sacitaslan.com olarak Sayın Güzide Kasacı hanımefendiye Allah'tan rahmet; kederli ailesi ve tüm sevenlerine de başsağlığı dileriz...