Şanlıurfa ve Adıyaman'da sel felaketi!

Şanlıurfa ve Adıyaman dün sağanak yağışların etkisiyle sele teslim oldu. Yaşanan felakette Şanlıurfa'da 12, Adıyaman'da 2 kişi hayatını kaybetti; Şanlıurfa'da 3, Adıyaman'da da 2 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Şanlıurfa ve Adıyaman'da sel felaketi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Şanlıurfa ve Adıyaman'da yaşanan sel felaketindeki son durum hakkında açıklama yaptı. Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyerek, "Yoğun yağış sebebiyle meydana gelen sel olaylarında; Şanlıurfa merkezde 12, Adıyaman’da 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Bir kez daha büyük üzüntü içindeyiz. Olaydan, Şanlıurfa’da 60, Adıyaman’da 8 kişi etkilenmiştir. Genel sağlık durumları iyidir. Adıyaman’da 2, Şanlıurfa’da 3 kişinin kayıp olduğu öğrenilmiştir. Olay yerine Şanlıurfa’da 93 ambulans ve 3 UMKE Timi, Adıyaman’da 5 ambulans ve 3 UMKE Timi görevlendirmesi yapılmıştır. Gereken sağlık hizmetleri muntazam şekilde verilmektedir. Şanlıurfa’da meydana gelen selde, Eğitim ve Araştırma Hastanemizin eksi 1. katı olaydan etkilenmiş, tedavisi bu katta yapılan hastaların nakli görevlendirilen ambulanslar ile sağlanmıştır. Bilhassa, depremin sonuçlarına karşı büyük mücadele verdiğimiz bugünlerde, Allah benzer olaylardan korusun" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile selin vurduğu Şanlıurfa'da incelemelerde bulundu. Bakan Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Koordinasyon toplantımızın ardından Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişci ile birlikte kesintisiz bir şekilde devam eden saha çalışmalarını yerinde takip ettik. Tüm ekiplerimiz sahada teyakkuz halindedir. Gayemiz, bu afetin neden olduğu olumsuzlukları en kısa sürede bertaraf etmektir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun" dedi.

DHA