Savcılık, Dilan Polat'ın yeni 'gelir kapısına' geçit vermedi

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla tutuklanan Dilan Polat'ın cezaevi hayatı da merak ediliyor.

Savcılık, Dilan Polat'ın yeni 'gelir kapısına' geçit vermedi

Polatların davasını en başından beri takip eden gazeteci Emrullah Erdinç, konuk olduğu TV8'de ekrana gelen "Müge ve Gülşen'le 2. Sayfa" programında Dilan Polat'ın cezaevindeyken de kendisine bir gelir kapısı bulduğunu anlatmıştı.

Erdinç'in iddiasına göre, Dilan Polat ve ailesi sosyal medyada paylaşım yapan ve kendilerine göre hakaret olduğunu iddia ettikleri kişiler hakkında suç duyurusunda bulunuyordu.

Uzlaşmada ödenen rakamın minimum 30 bin TL olduğunu da ifade eden gazeteci bu ücrete zam geleceğini de söyleyerek "30 bin TL, şu anki dosya için söylüyorum 300 dosyadan 9 milyon TL eder. Legal para mı? Tamamen legal para!" ifadelerini kullanmıştı.

SAVCILIK 'DUR' DEDİ

Bugünkü programda Emrullah Erdinç'ten gelen yeni bilgiyi paylaşan Gülşen Yüksel, "Dünkü yayınımızda Dilan Polat içeride para kazanıyor, para basıyor demiştik ama son anda kazanç kapılarından bir tanesi kapandı.

Savcılardan Dilan Polat'a kötü haber geldi... Savcılık, bundan sonra özellikle Dilan Polat ve avukatlarının yapmış olduğu suç duyurularının çok büyük hakaretler içermediği müddetçe davaya dönüşmemesi ve gelir kapısı oluşmaması yönünde bir kanaate vardı.

Böylece cezaevinden yeni gelir elde etmeyi düşünen Polatlara yargıdan bir başka kötü haber çıkmış oldu.

Savcılar avukatların dosyasını inceledi... Üç yüz yorumu hakaret olarak kabul etmedi ve davaya dönüşmemesi, gelir kapısı olmaması yönünde karar verdiler." ifadelerini kullandı.