Seçil Erzan'ın avukatının telefonuna gelen mesaj!

Sözcü Gazetesi yazarı Aytunç Erkin: "Önceki gün Seçil Erzan'ın avukatının telefonuna bir mesaj geldi..."

Seçil Erzan'ın avukatının telefonuna gelen mesaj!

Mesaj, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nden geliyordu: “2023/341 sayılı dosyasında sanık Seçil Erzan'ın telefonunda bilirkişi incelemesi yapılabilmesi için 6 haneli telefon şifresini çok ivedi mahkememize bildirmeniz gerekmektedir.” Erzan'ın avukatı daha önce “yanlış kaydedildiği” için şifreyi bir kez daha 41. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iletti.

Peki bu telefon neden önemli?

Kamuoyunda “Fatih Terim Fonu” olarak adlandırılan dolandırıcılık davasının 1 numaralı sanığı Seçil Erzan'ın 3 Mayıs 2023'te alınan ikinci ek ifadesinde bu telefona ait iddiaları var. Erzan'ın ek ifadesindeki o bölümü iddianameden okuyalım:

“Ben son 0532 318… numaralı telefon hattını kullanıyordum. Bu hat dışında 0554 615… numaralı bankanın bütün müdürlere verdiği hattım bulunmaktadır. Son olarak soruşturmaya konu olay sebebiyle gözaltına alınmamdan hemen önce Denizbank İnsan Kaynakları Müdürü T.K. bana kullanmam için bir telefon ve hat tahsis etmişti. Bu hattı verdikten sonra gerekli numaraları kaydettiler ve bu hat ve telefon üzerinden iletişim kurmamı söylediler. Arama esnasında ikametimde iki telefon ve iki hat ele geçirilmiştir. Bunlardan biri bankanın bana tahsis ettiği telefon ve hattır. Tamamen şifresizdir. Ancak banka bana bu telefonu verdiği sırada önceki telefonumu kırıp atmamı, içindeki tüm yazışmaları da silmemi söylediler. Ben o zaman korkup bu telefonun ekranını kırmıştım, öncesinde de silebildiğim kadar Whatsapp mesajlaşmalarımı silmiştim. Yine de bu telefonu ne olur ne olmaz diye saklamıştım. Halihazırda bu telefonu size teslim etmek istiyorum. Bu telefonumun (şifresi) 250199'dur. Bu telefonumda silinmiş olsa da mesajlar geri gelebilecek konumdaysa getirtilmesini istiyorum. Özellikle Semih Kaya ve Fırat Özdemir tarafından nasıl tehdit edildiğim görülecektir.”

Evet ifadenin bu noktasında Erzan'ın iddialarından da anlıyoruz ki, banka kendisine bir hat vermiş ve diğer telefonu kırıp atmasını istemiş.

Bu noktada İnsan Kaynakları Müdürü T.K.'nın ifadesine başvurulmadığını da iddianameden ve soruşturmadan anlıyoruz.

Mahkeme dosyasına göre “kırık telefon” polis tarafından Erzan'ın evinde ele geçirildi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!..