Sedat Peker’in kardeşi serbest bırakıldı

Muğla'da ruhsatsız silah bulundurmak suçundan önceki gün gözaltına alınan organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker ve koruması Yunus Olcay, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sedat Peker’in kardeşi serbest bırakıldı

Sözcü Gazetesi'nden Mustafa Sarıipek'in haberine göre Sedat Peker, Pazar günü yayınladığı 7. videoda, 25 yıl önce KKTC’de uğradığı silahlı saldırıda katledilen ve “Kıbrısın Uğur Mumcusu” olarak bilinen gazeteci Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili Susurluk Skandalı’nın ünlü isimlerinden Korkut Eken’in ismini vermiş, kardeşi Atilla Peker’in cinayetten bir süre önce görevlendirilen “tetikçi” ekiplerinin birinde görevlendirildiğini açıklamıştı.

Atilla Peker ve yanındaki Yunus Olcay, aynı gün Fethiye’de Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı. Atilla Peker'in içerisinde olduğu araçta, pazar günü yol kontrolü sırasında yapılan aramada 1 ruhsatsız tabanca ile 2 şarjör mermi ele geçirildiği açıklandı. Ayrıca Peker ve Olcay’a sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmekten 3 bin 150'şer lira para cezası uygulandığı duyuruldu.

KUTLU ADALI SORGUSU

Atilla Peker ve koruması Yunus Olcay, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Atilla Peker ayrıca Fethiye Savcılığı’nın talimatıyla gerçekleşen sorgusunda, Sedat Peker’in gazeteci- yazar Kutlu Adalı’nın ölümüne ilişkin yaptığı açıklamalarla ilgili bilgisine başvurulduğu bildirildi.

SOYLU: "EMNİYETE YAZI YAZDIM"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da dün gece Habertürk yayınında konuyla ilgili sorular üzerine açıklama yaptı. Sedat Peker’in Kutlu Adalı cinayetinde kardeşinin adının vermesi için “Ben de istiyorum hukuk orada devreye girsin” diyen Soylu, Atilla Peker’in gözaltına alınma sebebini, “Yapılan ihbarla ruhsatsız tabanca sebebiyle alındı. Kutlu Adalı soruşturmasıyla ilgili alınması lazımdı. Ben de sizinle aynı kanaatteyim. Bugün alınması için Emniyet Müdürlüğü KOM dairesine yazı yazdırdım. Bir iddia var. Bu iddiayı ben mi yazdırmam lazım. Re’sen devreye girmesi lazım değil mi? Benim görevim İçişleri Bakanı olarak önleyeciliktir” diye açıkladı. Soylu, “Kutlu Adalı cinayetinde en ufak bir açık varsa bu bizim namus meselemizdir. Hemen devreye girilmesi lazım. Kıbrıs’ta kim yapmışsa bedelini ödemekle mükelleftir” diye ekledi.

PEKER: "ADLİ KONTROLLE SERBEST"

Sedat Peker ise sosyal medyadan yeni bir paylaşım yaparak kardeşinin adli kontrolle serbest bırakıldığını duyurdu. Peker “Kardeşim Atilla Peker adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili anlatmak istedikleri kayda geçirilmemiştir” şeklinde bir paylaşım yaptı.