Selçuk Can: "Madalya için o kadar çok çalıştım ki sağlık problemleri de yaşadım"

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 72 kiloda Selçuk Can, Azerbaycanlı Ulvi Ganizade’yi 2-0 yenerek şampiyon oldu ve altın madalya kazandı.

Selçuk Can: "Madalya için o kadar çok çalıştım ki sağlık problemleri de yaşadım"

Müsabakanın ardından Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Olimpiyat şampiyonu eski milli sporcu Mehmet Akif Pirim ve şampiyon Selçuk Can, açıklamalarda bulundu.

Şampiyonluktan dolayı çok mutlu olduğunu aktaran milli sporcu, “Çok mutluyum. Kariyerimin ilk Avrupa şampiyonluğunu yaşıyorum. Tarif edilemez bir mutluluk. Şu an heyecandan duygularımı da ifade edemiyorum. Çok kamplar yaptık. Çok çalıştım. O kadar çok çalıştım ki sağlık problemleri de yaşadım. Şampiyonluk kolay bir şey değil, görmüş oldum. Çok mutluyum. Bu madalyam Türkiye’me armağan olsun. Büyükler kategorisindeki beşinci madalyam ve ilk altın madalyam. Azeri rakibime daha önce ufak farklarla kaybediyordum. Onu yendik. Olimpiyatlara katılmak hedefim. Allah nasip ederse de katılacağız” diye konuştu.


Selçuk Can: "Madalya için o kadar çok çalıştım ki sağlık problemleri de yaşadım"


Şampiyon isimlerle çalışmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten milli güreşçi, “Çok şanslıyız. Sürekli başkanlarımız antrenmanlara geliyor. Şampiyonların yanında onları örnek alarak motive ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

ŞEREF EROĞLU: "BAŞARI VAZGEÇMEYENLERİN ÖDÜLÜDÜR"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, çıtayı yükseğe çıkardıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bir-iki sporcuyla finalde olduğumuzda ortalığı ayağa kaldırdığımız dönemlerden, bugün grekoromende 5 finale çıktık. 3 gümüş, 1 altın, 1 bronz madalyamız var. 10 sıkletin 5’inde altın madalya için güreştiğimiz olmadı. Olimpiyatlar araç, amaç değil. Olimpiyatlara 158 gün var. Şampiyonlar orada madalyalar için güreşecekler. Kadınlarda, serbestte, grekoromende tecrübelilerle gençleri harmanladık. Ekip olarak hem gençleştiriyoruz. Hem yeniliyoruz, hem de çıtayı yukarı çıkıyoruz. Bütün sporcularımla gurur duyuyorum. Başarı vazgeçmeyenlerin ödülüdür. Selçuk 4 şampiyonada üçüncü olup 5’incisinde altın madalya kazandı. Selçuk’un antrenörlerine teşekkür ediyorum. Onunla gurur duyuyorum. Selçuk’a ‘Benim sana inandığım kadar sen kendine inandığın gün şampiyon olacaksın’ dedim."

Olimpiyat şampiyonu eski milli sporcu Mehmet Akif Pirim ise “Ekip güzel, şampiyonlar ekibi gibi. Başarı ve başarısızlık ekip işi. Doğru şeylere imza atıyoruz, doğru insanlarla hareket ediyoruz. Yeni isimler çıkıyor. Yeni tarihler yazıyoruz” ifadelerini kullandı.


Selçuk Can: "Madalya için o kadar çok çalıştım ki sağlık problemleri de yaşadım" - Resim : 2


Romanya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 82 kiloda mücadele eden 19 yaşındaki Alperen Berber de Bireysel Rus sporcu Islam Ismailovic Aliyev’i 4-3 yenerek altın madalya kazandı. Alperen Berber, müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Çok mutlu olduğunu belirten Alperen Berber, “Çok gururluyum. Başkanımız bana inandı. Hocalarım bana inandı. Başardığım için çok mutluyum. Hocalarıma, takım arkadaşlarıma, arkamda dağ gibi duran babama ve aileme çok teşekkür ediyorum. Güreş ailesine teşekkür ediyorum, ülkemize çok teşekkür ediyorum. Sorumluluğumun farkındayım. Vatan için yaptım. Tek motivasyonum vatandı. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. İlk şampiyonluğumu milletime armağan ediyorum” diye konuştu.

DHA