Sezgin Baran Korkmaz’ın lüks yatına Beyrut’ta el konuldu

SBK Holding ve bağlı altı şirketin hesaplarından 132 milyon dolar kara para aklandığı iddiaları üzerine açılan dava bugün başladı.

Sezgin Baran Korkmaz’ın lüks yatına Beyrut’ta el konuldu

Sözcü Gazetesi'nden Mustafa Sarıipek'in haberine göre Sezgin Baran Korkmaz’ın da aralarında yer aldığı 10 sanıktan 5’i hakkında yakalama kararı bulunurken, Korkmaz’a ait 46.5 metrelik Queen Anne isimli tekneye 1 Mayıs'ta Beyrut'ta İnterpol aracılığıyla el konulduğu öğrenildi.

Teknedeki 7 kişilik Türk mürettebatın pasaportlarına da el konularak Lübnan dışına çıkmalarının yasaklandığı belirtildi.

TEKNE UZUN ZAMANDIR O BÖLGEDEYDİ

Hakkında yakalama kararı olan ancak kendisine ulaşılamayan Sezgin Baran Korkmaz'a ait 46.5 metrelik lüks yatın uzun süreden bu yana Beyrut'ta olduğu belirlenmişti.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak SÖZCÜ muhabirine yaptığı açıklamada “1 Mayıs tarihinde tekneye çıkan İnterpol ekipleri 7 kişilik mürettebatın pasaportlarına el koyarak tekne dışına çıkmasını yasakladı. Teknede sürekli silahlı polis bekliyor. Bu arada personele sıkıntı yaşatılmadığı sadece tekne çıkışına izin verilmediğini de biliyorum” dedi.

Uzun yol teknesi olarak tasarlanan ve okyanus aşabilen yatın yapımı yaklaşık 3 yıl sürmüştü. 46.5 metre boyundaki ultra lüks yatın değenin 30 milyon Euro olduğu belirtiliyor. 100 ton yakıt alan son teknoloji otomasyona sahip yatta orta ölçekli bir helikopterin inip kalkabileceği pist de mevcut.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca geçtiğimiz yıl Sezgin Baran Korkmaz hakkında kara para soruşturması başlatılmıştı. Emniyet KOM Daire Başkanlığı, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) ile Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı görevlilerinin birlikte yürüttüğü soruşturma sonrasında hazırlanan
iddianamede, Sezgin Baran Korkmaz'ın çevresinde bulunan şahıslarla ortak hareket ederek, ABD'deki irtibatları sayesinde elde ettikleri haksız kazançları çok sayıda banka işlemiyle kurmuş oldukları veya yetkilisi oldukları şirket hesaplarına aktardıkları ileri sürülmüştü. Konuyla ilgili dava da bugün İstanbul’da başlamıştı.

İddianamede, Sezgin Baran Korkmaz hakkında “Suçun konusunu oluşturan malvarlığı değerini, bu özelliğini bilerek satın almak, kabul etmek, bulundurmak veya kullanmak” suçundan ayrı ayrı 3 yıldan 7 yıl 6'şar aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.