Sinan Akçıl: "Düşünce yapısı olarak muhafazakarım"

Müzisyen Sinan Akçıl son günlerde muhafazakar açıklamalarıyla dikkat çekiyor.

Sinan Akçıl: "Düşünce yapısı olarak muhafazakarım"

Müzisyen Sinan Akçıl bu sabah TV8'de ekrana gelen "Müge ve Gülşen'le 2. Sayfa" programında yine ilginç açıklamalar yaptı.

Akçıl'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Benim yapım sanat dünyasındaki bazı gevşeklikleri kabul etmiyor. Mesela ben parlak falan giyinemem. Giyinen erkek popçular var. Bana gevşek geliyor. Ben yapmam, yapamam.

Sinan Akçıl: "Düşünce yapısı olarak muhafazakarım"

 

Erkek popçu ve kadın popçunun sahne kıyafetinin ayırt edilmesi gerekiyor. Öyle giyindiği zaman nasıl bir tarafta olduğunu anlamıyorsun. Benim hoşuma gitmiyor. Türk halkının da çok benimsediğini zannetmiyorum. Yanlış demek de istemiyorum. İnsanlara saygısızlık da etmek istemiyorum. Çok kaliteli ve şık yapan mesela sanat güneşimiz vardı Zeki Müren... Onda başka bir kalite vardı. Kaliteli olduğu sürece normal karşılıyorum ama artık erkeklerin kadınlaştığı, kadınların erkekleştiği bir sahne hayatı bana uymuyor. Erkeklerin siyah ojeleri büyük rezalet. Ben ojeyi kız arkadaşımda görmek isterim; rakibim popçuda değil... Ağır makyajlar bir öykünmedir. Onun derinine inmek lazım. O kişinin içinde ve var diye...


Sinan Akçıl: "Düşünce yapısı olarak muhafazakarım" - Resim : 2


Daldan dala konmak konusunda beni de eleştirebilirler. Zamanında daha çapkın bir hayatım vardı. Bilinen ve bilinmeyenler hepsini kabul ediyorum. Duruldum gibi düşünüyorum. Evlendikten sonra beni çok çekemediler kimseyle. Benim hayat tarzım böyle. Evet bir popstarlık. Ama ben düşünce yapısı olarak daha muhafazakarım. Öteki mahallenin çocuğu gibi düşünebilirim tarz olarak ama iç yapım öbür mahalleyi de kapsıyor"


 

ESKİ EŞİNDEN ÖZÜR DİLEDİ

Eski eşi Burcu Kıratlı'nın giydiği gelinlikle ilgili yıllar sonra yaptığı açıklamanın kırıcı olabileceğini düşünen Sinan Akçıl, "Ben o zaman da 'Giyinmeseydin' gibi bir şey söylemiştim ama bana çok güzel gözlerle bakıyordu. Yıllar sonra sorulunca açık bulduğumu ifade ettim, yanlış anlaşılmış arkasından konuşmuş gibi olabilir. Özür diliyorum" ifadelerini kullandı.


Sinan Akçıl: "Düşünce yapısı olarak muhafazakarım" - Resim : 3