Sosyal Güvenlik Kurumu'na IMF'li başkan

Mali yapısı her geçen gün bozulan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı’na IMF İcra Direktörlüğü görevinde bulunan Raci Kaya getirildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu'na IMF'li başkan

Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre SGK'da seçim öncesi emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) sürecini yöneten Kürşad Arat görevden alındı.

Yeni atamayla birlikte SGK'da son 4 yılda 5 başkan değişti. SGK'da 2019'dan bu yana Selim Bağlı, Cevdet Ceylan, İsmail Yılmaz, tekrar Cevdet Ceylan ve en son Kürşad Arat başkanlık yaptı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi mezunu olan Dr. Raci Kaya, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a yakınlığıyla da biliniyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu'na IMF'li başkan


Wikileaks belgelerinde Kaya'nın 2013'te Hazine bürokratları hakkında Albayrak'a maille bilgi vererek, fişleme yaptığı iddiaları gündeme gelmişti.

Özel ve kamu bankalarında görev alan Kaya, 2016–2018 arasında Hazine Müsteşar Yardımcısı ve Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. IMF Ülke Grubu İcra Direktörlüğü sırası Türkiye'ye geçince dönemin Hazine Bakanı Albayrak, bu göreve Kaya'yı atadı.

EMEKLİYE YÜK GELİR Mİ?

SGK'ya bankacılık ve IMF deneyimli Raci Kaya'nın atanması, kurumda mali yapıya odaklanılacağı beklentisi yarattı. Kaya'nın emeklilerin ilaç ve hastane katılım payları da dahil birçok alanda yeni zamlar yapabileceği de ifade ediliyor.