Spotify ücretli abone sayısı ile beklentileri aştı

Müzik akış devi Spotify, 2022'nin üçüncü çeyreğindeki ücretli abone sayısını açıkladı. Şirket, tahmininden daha fazla kullanıcıya sahip.

Spotify ücretli abone sayısı ile beklentileri aştı

ShiftDelete'ten Aleyna Kapti'nin haberine göre çevrimiçi müzik dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Spotify, gün geçtikçe daha fazla kullanıcıya ulaşıyor. Sunduğu hizmetlerle birlikte akış devi, umduğunu buldu. Şirket, 2022’nin üçüncü çeyreğindeki abone sayısını bildirdi. Spotify, bu abone sayısıyla beklentilerin üzerinde bir sayıya ulaştıklarını da belirtti.

Spotify, toplam 468 milyon aktif aboneye sahip

Müzik akış devi Spotify bugün, yaptığı açıklamayla 2022’nin üçüncü çeyreğindeki abone sayısını bildirdi. Şirket, eylül sonunda 195 milyon ücretli abone sayısına ulaştı. Ücretsiz abone sayısı ise neredeyse 273 milyona ulaştı. Spotify’ın toplam 468 milyon aktif abonesi olduğunu gösteriyor.

Şirket, ücretli abone sayısını son çeyrekten günümüze kadar 7 milyon kadar artırdı. Ayrıca bu yıl bitmeden 200 milyon ücretli abone sayısını geçmeyi amaçlayan Spotify, bunu yapabilecek gibi de duruyor. Spotify’ın müzik dünyasındaki en büyük rakibi ise Apple Music.

Haziran 2019’da Apple, hizmetinin 60 milyon abonesi olduğunu söyledi. Ancak şimdiki abone sayısı hakkında herhangi bir bilgi yer almıyor.

Daha öncesinde Spotify, HiFi detaylarıyla gündemde yer aldı. Uzun süredir beklenen bu hizmetle birlikte şirketin bir ‘Platinum‘ planı hazırlığında olduğu ortaya çıktı. Yeni plan ise aboneliğini iptal eden birine Spotify tarafından gönderildi.

Platinum planı içerisinde HiFi seçeneği, Studio Sound, Pro kütüphane, özel kulaklık ayarı ve Pro podcast bölümleri yer alıyor. Tüm bunlarla birlikte paketin 20 dolarlık bir fiyata sahip olacağı söyleniyor. Ancak verilen detaylar hakkında net bir bilgi yok.

Spotify bunların dışında bilet satma konusunda da çalışmalar yapıyor. Ağustos ayında şirket, belirli sanatçılar için bir bilet satış sitesi başlattı.

Şirketin finanstan sorumlu başkanı Paul Vogel, bunu platformdaki kullanıcı başına ortalama geliri artırmanın yanı sıra dinleme saatini artırmanın bir yolu olarak belirtti.