Teğmenlerin Atatürk kavgası... TSK'da neler oluyor?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Atatürk fotoğrafı tartışması bu akşam SÖZCÜ TV ekranlarında masaya yatırılacak.

Teğmenlerin Atatürk kavgası... TSK'da neler oluyor?

Tuzla Piyade Okulu’ndaki 10 Kasım Atatürk’ü anma töreninde bir teğmenin yakasına Atatürk fotoğrafını takmayı reddettiği, diğer teğmenlerin tepkisi üzerine arbede yaşandığı öne sürülmüştü.

Geçtiğimiz hafta Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, olayı doğruladı. Olayın ardından soruşturma başlatıldığını belirten Güler, hem Atatürk fotoğrafını takmayı reddeden teğmenin hem de buna itiraz edenlerin görevden uzaklaştırıldıklarını aktardı.

TSK’daki “Atatürk fotoğrafı” kavgası neyin işareti? Subaylar arasında FETÖVARİ yapılanma mı var? Kavganın siyasi sonuçları olur mu? 

Bu soruları saat 20.15'te SÖZCÜ TV ekranlarından İpek Özbey Araştırmacı - Yazar Erol Mütercimler ve Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek'e soracak.

NOKTA ATIŞI

Ardından saat 22.45'te başlayacak olan "İpek Özbey ile Nokta Atışı" programında da akşam 22:45 Sözcü Televizyonu’nda Milli Eğitim Bakanı Tekin’in “tarikatlara” yeşil ışık yakan açıklaması ve teğmenlerin arasındaki “Atatürk” kavgası masaya yatırılacak. 

 

Teğmenlerin Atatürk kavgası... TSK'da neler oluyor?

 

Programın konukları ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Siyaset Bilimci Prof. Dr. Barış Doster, Siyasal İletişim Uzmanı Gülfem Saydan Sanver, Hukukçular Prof. Dr. Bahadır Erdem ve Prof. Dr. Hasan Sınar, İletişimci Yazar Ayşen Şahin olacak.