Trendyol, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin ilk Türk partneri oldu

E-ticaret platformlarından Trendyol, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) resmi “E-Ticaret Hizmetleri Partner”i oldu.

Trendyol, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin ilk Türk partneri oldu

İş birliği, Türkiye’yle birlikte Avrupa ülkelerini de kapsayacak. Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, “Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) ilk Türk partneri olmaktan gurur duyuyoruz. Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile olan iş birliğimiz sayesinde, Anadolu’nun dört bir yanındaki yerli üreticilerimizin tasarlayıp ürettikleri ürünleri dünya sahnesine taşıyacağız. Bu ayrıca, Trendyol olarak spora ve sporculara desteğimizin devamı niteliğinde önemli bir adım” dedi.

Trendyol, ‘E-Ticaret Hizmetleri Partnerliği’ alanında Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile iş birliğine gitti. Buna ek olarak olimpiyata özel bir koleksiyon için de ayrı bir anlaşma imzalandı. Bu kapsamda t-shirt, polo yaka t-shirt, şort, elbise, sweatshirt, beyzbol şapkası, balıkçı şapkası, plaj havlusu ve bez çanta ürünlerinden oluşacak olimpiyata özel bir koleksiyon hazırlanacak. Bu özel koleksiyon, Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Umman’da da Trendyol uygulaması üzerinden uluslararası satışa açık olacak.


“TÜRKİYE’DE ÜRETİLEN ÜRÜNLERİN DÜNYADA DAHA ÇOK TANINMASINA KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

Yerli ürün ve üreticileri tüm dünya ile buluşturma hedeflerinde Olimpiyatların önemli bir viraj olduğunu belirten Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, “Uluslararası Olimpiyat Komitesi, dünya genelinde sporun öneminin kitlelere yayılmasında ve gelişmesinde önemli bir rol oynayan çok değerli bir kuruluş. Trendyol olarak, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin resmi ‘E-Ticaret Hizmetleri Partner’i olduk. Bir Türk markası, Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile ilk kez böyle önemli bir iş birliğine imza atıyor. Ülkemizi bu önemli bir platformda temsil etmekten ve Olimpik Hareket’in bir parçası olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Ayrıca, Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile imzaladığımız diğer anlaşma ile de t-shirt, polo yaka t-shirt, şort, elbise, sweatshirt, beyzbol şapkası, balıkçı şapkası, plaj havlusu ve bez çanta ürünlerinden oluşacak özel Olimpiyat koleksiyonu; Türkiye, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Umman’da da Trendyol üzerinden satışa sunulacak” diye konuştu.


Trendyol, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin ilk Türk partneri oldu


Türkiye’nin Trendyol’u olarak spora olan desteklerini yerli ürün ve üreticileri yurt dışına taşıma hedefiyle birleştirdiklerini anlatan Çetin, şöyle devam etti:

“Ülkemizin dünya standartlarındaki üretim gücünü ve kalitesini farklı coğrafyalarla tanıştırmayı sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Türkiye’nin dört bir yanındaki yerli üretici, esnaf ve KOBİ’leri dijitalleştirerek onların daha çok müşteriye ulaşmalarına ve işlerini büyütmelerine destek olmak bizim en büyük önceliklerimizden. Bu bağlamda, Anadolu’daki yerli üreticilerimizin ürünlerini Olimpiyat tutkunlarıyla buluşturmak bizim için gurur kaynağı. Global arenada üreticilerimizle birlikte ülkemizi temsil etmekten ve onların ürünlerini dünya ile buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

"SPORA VE SPORCULARA DESTEĞİMİZ HER ZAMAN DEVAM EDECEK"

Sporu Türkiye'nin ortak değeri olarak gördüklerini belirten ve sporculara farklı alanlarda destek olmaktan gurur duyduklarını söyleyen Çağlayan Çetin, Trendyol’un 2021 yılından bu yana Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin resmi destekçileri arasında yer aldıklarını hatırlattı. Çetin, “Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin yanı sıra Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden ve kazandıkları madalyalarla bizleri gururlandıran milli sporcularımızın da destekçileri arasındaydık. Trendyol olarak desteğimizi Paris 2024’te de sürdüreceğiz. Bunun yanı sıra Türkiye Voleybol Milli Takımları ile birlikte Futbol Milli Takımları sponsorluklarımız devam ediyor. Bu yıl depremden etkilenen Hatay’ın gururu olan Atakaş Hatayspor ve Gaziantep Futbol Kulübü’nün lige dönmesini sağlamak için destek verdik. Son olarak da Süper Lig ve 1. Lig'e isim sponsoru olarak desteğimizi açıkladık. Biz sporun birleştiren gücüne yürekten inanıyoruz. Türk sporcuların başarıları, yalnızca onların değil, tüm Türkiye’nin gurur kaynağı. Trendyol olarak, sporcularımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

“TRENDYOL’UN TASARIM VE ÜRETİM YETKİNLİKLERİNİN OLİMPİYAT TUTKUNLARIYLA BULUŞMASINDAN ÇOK MUTLUYUZ”

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Televizyon ve Pazarlama Hizmetleri Genel Müdürü Anne-Sophie Voumard, Trendyol ile yapılan iş birliğine ilişkin olarak şunları söyledi:

“Uluslararası Olimpiyat Komitesi olarak, Trendyol'un Türkiye’deki tasarım ve üretim yeteneklerini kullanarak Olimpiyat Giyim Koleksiyonu’nu, Olimpiyat tutkunları başta olmak üzere geniş kitlelere ulaştıracak olmasından çok memnunuz. Bu anlaşmanın, sponsorlarımızdan Alibaba’nın iş ortağı olduğu bir kuruluş ile gerçekleşmesi dolayısıyla başarısının daha da katlanacak olmasından ayrıca mutluluk duyuyoruz.”


Trendyol, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin ilk Türk partneri oldu - Resim : 2


Trendyol'un Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile iş birliği, stratejik yatırımcısı Alibaba'nın dünya çapında geçerli olan Olimpiyat partnerliği kapsamında gerçekleşti.

DHA