Türkiye’de maymun çiçeği vakaları yükseliyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de maymun çiçeği vakasının 5'e yükseldiğini belirtti.

Türkiye’de maymun çiçeği vakaları yükseliyor!

Sabah Gazetesi'nden Fatma Göksu'nun haberine göre Sağlık Bakanı Koca, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bakan Koca, Türkiye’deki maymun çiçeği vakalarına ilişkin, şöyle konuştu:

"Sağlıkları yerinde, hiç bir sorun yok. Şu ana kadar ülkemizde 5 maymun çiçeği virüsü hastası tespit edildi. Virüs tespit edilen bu beş hastaya filyasyon yapıldı ve yakın çevreleri de izole edildi. Maymun çiçeği virüsü tespit edilen 4 hastamız tamamen iyileşti ve taburcu edildi. 1 hastamız ise hala izolasyonda.

Ülkemiz açısından bir endemi ya da küresel anlamda bir pandemi riski taşımamaktadır. Maymun çiçeğinin ülkemizde sık görülmemesinin temel nedeni çok yakın temasa ve kapalı ortamda yakın ve uzun süreli temasla bulaşmasıdır."

Corona virüs salgınıyla ilgili Koca, Omicron’un daha bulaşıcı olduğunu ancak ilk varyantlara göre hastalarda daha hafif seyrettiğini belirterek, “Vatandaşlarımızın hatırlatma dozlarının yapılmasını şiddetle öneriyorum. Özellikte 50 yaş üstü kritik riskli olan vatandaşlarımızın aşıyı hassasiyetle uygulamalarını önemsiyoruz. Riskli 50 yaş üstü, kronik hastalığı, ek hastalığı olan vatandaşlarımızı mutlaka korumalıyız. Riskli vatandaşlarımızın kalabalık ortamlarda maskelerini her zaman olduğu gibi takmalarını öneriyoruz” diye konuştu.