Üç uzmandan çok önemli Covid-19 uyarıları!

Türkiye'de son 24 saatte 66 kişi hayatını kaybetti, 8424 kişinin testi pozitif çıktı. Ayın son gününe ilişkin verilerde, vefat ve vaka sayılarındaki düşüş umutlandırdı.

Üç uzmandan çok önemli Covid-19 uyarıları!

Sabah Gazetesi'nden Tolga Yanık ve Gül Kireklo'nun haberine göre üç uzmandan çok önemli uyarılar geldi...

2'inci dozdan sonra antikor testi yaptırın: Memorial Şişli Hastanesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. M. Servet Alan "2'inci doz aşısından 2 hafta sonra antikor testinizi yaptırabilirsiniz. Aşıya karşı bağışıklık yanıtının oluştuğunu ve antikor düzeyini saptıyor. 'Nasılsa antikor var' diye düşünmeyin tedbirli olun" dedi.

Lütfen hafta sonu yatılı misafirliğe gitmeyin: Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Arslan "Konya'da son dönemlerde artan vaka sayılarının nedenlerinin başında aile için gerçekleştirilen ev ziyaretleri. Hafta sonu yatılı misafirliğe gidenler var. Lütfen buna bir son verin" dedi.

İstanbul'daki artışa dikkat: Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz "İstanbul, ilçeler arası nüfus geçişinin çok olduğu bir yer. Kararlar ilçe bazında değil,il bazında alınmalı. Son bir hafta vaka sayılarında artış var" diye konuştu.