Uğur Dündar deprem bölgesine gitti

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki 7.7 ve Elbistan ilçesindeki 7.6 büyüklüğündeki depremler başta Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman olmak üzere bölgedeki birçok ilde faciaya neden oldu. Binlerce bina yıkılırken ne yazık ki binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti.

Uğur Dündar deprem bölgesine gitti

Duayen televizyoncu Uğur Dündar deprem bölgesinden canlı aktardı.

TV100 canlı yayınında çadır kentlerde depremzedelerle röportaj yapan Uğur Dündar, "Burada gördüğümüz gerçekler şöyle. İnsanlara ekmek, su veriliyor ancak yoğun bir tuvalet ihtiyacı ve ısınma ihtiyacı var." dedi. 

Depremzede Şeref Bozoğlu: Ben hiç yataktan çıkmadım, bitmesini bekledim. Binam 3 katlı, çökmedi, 69 yılında yapılma. Burada Ebrarlar Sitesi var, biz oraya ‘Cinayetler Sitesi’ diyoruz. Dün 4 kişiyi gömdük. Bu site 90’larda başladı, fay hattının üzerine yapılmış bir yer. Fay hattının üzerine bina yapılır mı? Kuran'da evlerinizi yükseklere yapınız diyor Allah, bakın tepelerde yapılan binaların hepsi dimdik ayakta. Bunlar toprak ev gibi. 

Uğur Dündar: Hem malzemeden çaldılar hem fay hattının üzeine inaş ettiler üsulune uygun yapmadılar peki bunları denetlemesi gerekenler naptılar

Depremzede Şeref Bozoğlu: Denetlemesi gerekenler Allah dediler yediler. Allah Allah dediler aldattılar bizi

Uğur Dündar: Şimdi devletin bu kişilerden hesap sormasını bekliyorsunuz değil mi?

Depremzede Şeref Bozoğlu: Tabii bekliyorum. Beklemez olur muyum? Benim yaşamamım bir anlamı kalmadı şuan. Benim şuanda dünyada en sevdiğim 4 kişi gitti. Böyle ot gibi çadırlarda dolanıyorum. Ben bu acının sorulmasını istiyorum. En azından bundan sonra yapılacak işlere örnek olalım. Buraya kim izin verdi, fay hattının üzerine?

Uğur Dündar, "Fay hattının üzerine ev yapılabilir ama fay hattına uygun yapılması gerekiyor" diyerek röportajı sona erdi.