Ulu Önder Atatürk'e hakaret eden hadsiz Kuveytli tutuklandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden; bununla ilgili işlem başlattığı için Bakan Ali Yerlikaya’ya da küfürler savuran Kuveytli sözde yazar Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih, hapis cezasına çarptırıldı. Hadsizin tutuklanması, Türkiye'nin girişimiyle ve iki büyükelçiliğin desteğiyle sağlandı.

Ulu Önder Atatürk'e hakaret eden hadsiz Kuveytli tutuklandı

Odatv'nin özel haberine göre Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih isimli Kuveytli bir yazar, Trabzon’da bir Türk vatandaşının iddiaya göre Arap turiste yumruk atarak bayıltması üzerine sosyal medya hesaplarından Türkiye’yi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alan paylaşımlar yapmıştı.

Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu sosyal medya hesabında paylaşarak Atatürk’e hakaret eden Kuveytli yazar Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih’e yönelik tepkiler yükselmişti.

ALİ YERLİKAYA'YI TEHDİT ETMİŞTİ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaretler yağdıran Kuveytli yazar Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih, bu sefer de kendisi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya küfürler yağdırıp tehdit etmişti.

TUTUKLANDI

Abdulaziz Dhuwaihi bin Rumaih Al-Hajri, soruşturma kapsamında 21 gün hapis cezasına çarptırıldı ve Kuveyt ile Türkiye arasındaki ilişkilere zarar vermekle suçlandı.

Odatv.com