Ünlü yapımcıya bıçak zoruyla senet imzalattılar!

Ünlü yapımcı ve yazar Cengizhan Adıgüzel'in, İstanbul'da bulunan ofisine aldığı elemanı tarafından gasp edilip zorla senet imzalatıldığı ortaya çıktı.

Ünlü yapımcıya bıçak zoruyla senet imzalattılar!

Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre işlerin yoğunlaştığı iddiasıyla yapımcıdan fazla para isteyen çalışan, yanında getirdiği arkadaşıyla ofisi dağıtıp elindeki bıçakla Cengihan Adıgüzel'e 10 adet boş senet imzalattı. Ofisteki 3 adet sinema filmine de kendisini ortak yapan çalışanın elinden kurtulan yapımcı karakola giderek şikâyetçi olunca saldırgan hakkında 19 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ünlü yapımcı ve yazar Cengizhan Adıgüzel, İstanbul'da bulunan ofisine aldığı elemanı tarafından gasp edilip zorla senet imzalatıldığı ortaya çıktı. Olay 23 Nisan 2023 tarihinde meydana geldi. Yapımcı Cengizhan Adıgüzel İstanbul Şişli'de bulunan film atölyesine 32 yaşındaki Yunus E., isimli kişiyi işe aldı. Aynı zamanda ofiste kalan Yunus E., bir süre çalıştıktan sonra yapımcıya ofisteki işlerin arttığını öne sürerek daha fazla para istemeye başladı. Yunus E., para konusunda anlaşamayınca ofisi terk etti.

BIÇAK ZORUYLA 10 ADET BOŞ SENET İMZALATTILAR

Bir süre sonra yanında bir arkadaşıyla tekrar ofise gelen Yunus E., Cengizhan Adıgüzel'e yapılan işlere ortak olduğunu söyledi. Cengizhan Adıgüzel bu durumu kabul edemeyeceğini söyleyince Yunus E., yanındaki arkadaşıyla birlikte ofisi dağıtarak tehditler savurmaya başladı. Yapımcı kaçmaya çalışırken Yunus E., bu kez cebinden bıçak çıkararak Adıgüzel'in boğazına dayadığı bıçakla yanında getirdiği 10 adet senedi iddiaya göre zorla imzalattı.

SİNEMA FİLMLERİNE EL KOYUP KAYITLARI ALDI

Ofiste bulunan bir kameranın da satışını kendi uhdesine alan Yunus E., yine iddiaya göre 3 sinema filmini sözleşme imzalatarak kendi üzerine aldığı ve hali hazırda çekimleri devam eden bazı filmlerin kamera kayıtlarına el koyduğu öğrenildi. Bu sırada bir boşluk bulan yapımcı kaçmaya çalıştı ancak Yunus E., ve arkadaşı Adıgüzel'i tekrar yakalayarak ofise getirdi. Yunus E., yapımcının imza attığı sözleşmeleri noterden onaylatmayı istedi. Taraflar notere gitti ancak 12 bin liralık masraf çıkınca bu işlemden vazgeçtiler.

KARAKOLA SIĞINIP ŞİKÂYETÇİ OLDU

Yolda yürüdükleri sırada koşarak kaçan Cengizhan Adıgüzel karakola sığınarak ofisinin dağıtıldığını, gasp edilip zorla senede imza atmak zorunda kaldığını belirterek suç duyurusunda bulundu. Bu sırada Yunus E., Adıgüzel'e "Seni şişeye oturtacağım. Sen sadece bekle, senin karını s..ğim, kaşar erkeğin or..su" şeklinde mesajlar attı. Şikâyet sonrası suç silahıyla gözaltına alınan şüpheli üzerine atılı suçlamaları reddetti.

19 YIL HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonunda Yunus E., hakkında 'Sesli Yazılı veya Görüntülü İleti ile Hakaret', 'İzinsiz Silah veya Bıçak Bulundurma' ve 'İşyerinde Silahla Yağma' suçlarından 19 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. Şüpheli ilerleyen günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde hâkim karşısına çıkacak.